Израелските сили бомбардираха райони в южния граничен град Рафах, където

...
Израелските сили бомбардираха райони в южния граничен град Рафах, където
Коментари Харесай

Израелските сили засилват ударите по Рафах

Израелските сили бомбардираха региони в южния граничен град Рафах , където се укрива повече от половината население на Газа, в четвъртък, ден откакто министър председателят Бенямин Нетаняху още веднъж отхвърли предлагането за преустановяване на войната в палестински анклав, предава " Ройтерс ".

Израелски самолети бомбардираха региони в Рафах в четвъртък сутринта, убивайки минимум 11 души при удари по две къщи . Танкове също обстрелваха някои региони в източен Рафах, засилвайки страховете на жителите от идно наземно нахлуване, споделиха поданици.

Въпреки отхвърлянето на предлагането на " Хамас " от страна на Израел, Антъни Блинкен , по време на петото си посещаване в района от началото на войната, сподели, че вижда място за по-нататъшни договаряния.

На конференция късно през нощта в хотел в Тел Авив в сряда Блинкен сподели, че детайли от предлагането, показано от " Хамас ", са съдържали ясно " неприемливи " оферти , без да споделя какви са те.

" Но ние също виждаме място да продължим договарянията, с цел да забележим дали можем да реализираме съглашение. Това е, което имаме намерение да създадем ", сподели той.

Делегация на " Хамас ", водена от почитан чиновник Халил Ал-Хая, дойде в Кайро в четвъртък за договаряния за преустановяване на огъня с Египет и Катар, медиаторите в последния дипломатически напън.
 Блинкън към момента има вяра в примирието в Газа
Блинкън към момента има вяра в примирието в Газа

Израелският министър председател обаче отхвърли проекта на " Хамас "

Нетаняху сподели в сряда че "  за преустановяване на огъня, което също ще включва освобождение на заложници, държани от палестинската въоръжена формация, и даде обещание да продължи да се бори, като сподели, че успеха е наоколо и единствено след месеци.

Хуманитарните организации предизвестиха за филантропична злополука , в случай че Израел извърши опасността си да навлезе в една от последните останали зони на линията Газа, в която войските му не са се преместили по време на сухопътната си атака.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели в сряда, че натискането на Рафах на границата с Египет ще " усили това, което към този момент е филантропичен призрачен сън с неописуеми районни последствия ".

Израел твърди, че подхваща стъпки за отбягване на цивилни жертви и упреква бойците на " Хамас ", че се крият измежду цивилни, в това число в учебни приюти и лечебни заведения, което води до повече смъртни случаи измежду цивилни. " Хамас " отхвърли това.
 Ирак: Повтарящите се удари ни карат да изгоним водената от Съединени американски щати коалиция
Ирак: Повтарящите се удари ни карат да изгоним водената от Съединени американски щати коалиция

Багдад не желае да бъде замесен в спора в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР