Израелските депутати избраха днес Ярив Левин за председател на парламента,

...
Израелските депутати избраха днес Ярив Левин за председател на парламента,
Коментари Харесай

Израелските депутати избраха председател на парламента - Ярив Левин

Израелските депутати избраха през днешния ден Ярив Левин за ръководител на Народното събрание, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Избирането на ръководител е нужна стъпка към сформирането на ново държавно управление.

Левин, който е непосредствен на водача на " Ликуд " и някогашен министър председател Бенямин Нетаняху, бе определен с 64 гласа от общо 120. Той става правоприемник на председателския пост на Майки Леви от центристката партия " Йеш атид " на премиера Яир Лапид.

" Ликуд " към този момент реализира кардинални съглашения за съставяне на държавно управление с ортодоксалната групировка " Шас " и с крайнодясната Религиозна ционистка партия.

Съгласно тези съглашения водачът на " Шас " Арие Дери ще бъде вътрешен министър и министър на опазването на здравето през първите две години от мандата на новото държавно управление, а по-късно ще бъде министър на финансите на ротационен принцип с Бецалел Смотрич, водач на Религиозната ционистка партия.

В петък Нетаняху се снабди с продължение от 10 дни на периода за съставяне на държавно управление, с цел да може да бъдат контрактувани и последните формалности към последните разновидности на съдружните съглашения.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР