Израелски военнослужещи са извадили телата на петима отвлечени заложници от

...
Израелски военнослужещи са извадили телата на петима отвлечени заложници от
Коментари Харесай

Откриха телата петима израелски заложници в тунелите под Газа

Израелски военнослужещи са извадили телата на петима отвлечени заложници от мрежата от тунели в линията Газа, заяви през вчерашния ден представител на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ), предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според изказването на ЦАХАЛ останките на мъжете и дамите, отвлечени от Израел на 7 октомври от палестински бойци, са били открити в доста обширна и дълбока система от тунели в региона под бежанския лагер " Джабалия " в северната част на линията Газа.

Израелският в. " Джерусалем пост " прецизира, че две от телата са били открити преди две седмици, а други три - няколко дни по-късно.

Мрежата от тунели е служила за команден център на палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", се споделя в изказването на Израелските сили за защита.

Според ЦАХАЛ нападенията против Израел от 7 октомври също са били координирани от мрежата от тунели.

По данни на Израелските сили за защита системата от тунели се е състояла от две равнища - едно на дълбочина към 10 метра и друго на няколко десетки метра по-надолу подземен.

Преди да унищожат системата, израелските сили са разкрили в тунелите оръжия, съоръжение за произвеждане на оръжия и жилищни пространства. ЦАХАЛ популяризира видеокадри, за които твърди, че преди този момент са били записани в подземната мрежа от тунели.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР