Израелски учени твърдят, че храните, съдържащи полезни бактерии, наречени пробиотици,

...
Израелски учени твърдят, че храните, съдържащи полезни бактерии, наречени пробиотици,
Коментари Харесай

Израелски учени: Пробиотиците са безполезни

Израелски учени настояват, че храните, съдържащи потребни бактерии, наречени пробиотици, са " съвсем безполезни ", заяви Би Би Си.

Изследването на учените от института " Вайцман " наблюдава най-подробно какво се случва, откакто погълнем пробиотици. Те се славят като потребни за здравето и храносмилателната система, само че резултатите демонстрираха, че нямат съвсем никакъв резултат в тялото.

Пробиотиците на бъдещето би трябвало да са съобразени с потребностите на всеки човек самостоятелно, обявиха учените.

Израелските учени са ревизирали със здрави доброволци дали 11 потребни бактерии, измежду които лактобацилус и Бифидобактерия основават сполучливо колонии в храносмилателната система и дали водят до някакви промени в интензивността ѝ, съобщи Българска телеграфна агенция. Резултатите демонстрират, че половината от тях напряко се изхвърлят, а в случай че останат, се задържат за малко и останалите съществуващи микроби ги изместват.

Изследването за действието на пробиотиците след курс антибиотици също дало стряскащ резултат. Оказа се, че пробиотиците освен не оказват помощ, само че и забавят възобновяване на потребните бактерии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР