Израелски учени са били повишат бдителността си, предаде местното радио

...
Израелски учени са били повишат бдителността си, предаде местното радио
Коментари Харесай

Иран е взел на мушка израелски учени?

Израелски учени са били покачат бдителността си, съобщи локалното радио Кан Бет.

Щабът за битка против тероризма е изпратил писма до експертите, работещи за военнопромишления комплекс на еврейската страна и свързани с отбранителната промишленост предприятия.

От институцията са апелирали специалистите да внимават с изявленията в обществените мрежи, да не разкриват своите местоположение, проекти за пътувания, участия в научни конгреси, културни събития и други мероприятия.

Щабът също е призовал учените да оповестяват за необикновени събития, както и за подозрителни колета, получени по пощата и за съмнителни известия, изпратени до тях по електронен път.

"Съществува риск жители на нашата страна да станат обект на набези, готови от специфичните служби на Иран ", се е посочвало в писмото на Щаба.

Предупреждението е бил изпратено по отношение на убийството на един от основателите на нуклеарната стратегия на Ислямската република Мохсен Фахризаде на 27 ноември 2020 година Според ирански публични и неофициални лица атентатът е бил плануван в Израел и осъществен от сътрудници на еврейската страна и са декларирали, че ще отмъстят за убийството на учения.

Във връзка с отправените закани Израел е през вчерашния ден е предизвестил своите жители да заобикалят пътуванията до редица страни (Обединените арабски емирства, Бахрейн, Катар, Турция, Азербайджан, Армения и други).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР