Израелски стартъп поставя нови стандарти в AI програмирането и писането

...
Израелски стартъп поставя нови стандарти в AI програмирането и писането
Коментари Харесай

AlphaCodium далече надмина AlphaCode: настъпва нова ера в AI програмирането

Израелски стартъп слага нови стандарти в AI програмирането и писането на сорс код с доста високо качество.

Новият инструмент за генериране на сорс код благодарение на изкуствен интелект с името AlphaCodium, въодушевен от създаването на DeepMind AlphaCode на Гугъл (и неотдавна пуснатия AlphaCode 2, основан на Gemini), към този момент ги надмина, освен това с доста. Това провокира разгорещена полемика в на процедура всички обществени мрежи тази седмица.

„ Ние сме една крачка по-близо до това изкуственият разсъдък да стартира да основава сорс код доста по-добре от хората! “. Пише Сантяго Валдарама. „ Резултатите демонстрират, че AlphaCodium е най-хубавият метод за генериране на код, който сме виждали. Той превъзхожда AlphaCode на DeepMind и техния нов AlphaCode2. При това без да изисква в допълнение адаптиране на модела! “

Андрей Карпати, някогашният шеф на отдела за изкуствен интелект в Tesla и сводещщ експерт на OpenAI, акцентира на метода „ инженеринг на потока„. Той се употребява в новия инструмент за усъвършенстване на генерирането на код. Той разказа метода като еволюция от главния модел „ въпрос-отговор “ към по-усъвършенстваната парадигма на „ потока “, при която отговорите се основават и усъвършенстват посредством итеративен развой.

За да се усъвършенства успеваемостта на огромните езикови модели (LLM) при дилемите, свързани с програмирането, „ инженерингът на потока “ на AlphaCode уголемява технологията на мисловните вериги. По този метод се включват детайли от архитектурата GAN (разработена от Иън Гудфелоу през 2014 г.). Тя включва модел за генериране на код и модел за опълчване, който обезпечава целостта на кода посредством тестване, отразяване и сходство със спецификациите.

Процесът стартира с въвеждането на данни и включва поредност от предварителни стъпки. При тези итерации AlphaCodium размишлява върху казуса и в последна сметка стига до първото решение под формата на код. След това се генерират и реализират спомагателни проби, които оказват помощ за рационализиране на решението. В последна сметка се стига до окончателното, в действителност работещо решение.

Мисията на компанията, съгласно нейния уеб страница, е „ да оказва помощ на разработчиците да основават сорс код по-бързо и без грешки„. AlphaCodium бе тестван върху набора от данни CodeContests, който съдържа към 10 000 задания за програмиране. Представянето му на този бенчмарк сподели усъвършенстване на точността на GPT-4 от 19% на 44%.

„ Този резултат не е просто числено подобрение; той е пробив във опциите за генериране на код от LLM, като дефинира един нов стандарт в тази област “, обявиха от CodiumAI.

CodiumAIе учредена през 2022 година и притегли 10,6 млн. $ през март 2023 година Тя показа в свободен тип хранилището на AlphaCodium в GitHub и съпътстващото го изследване. Може да се откри под името „ Генериране на код с AlphaCodium: от инженеринг на поръчките до инженеринг на потоците “. (Code Generation with AlphaCodium: from query engineering to flow engineering).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР