Израелски представители няма да участват в хуманитарната конференция за Газа

...
Израелски представители няма да участват в хуманитарната конференция за Газа
Коментари Харесай

Израел няма да участва в конференцията по помощта за Газа в Париж

Израелски представители няма да вземат участие в " филантропичната конференция " за Газа в Париж, проведена на 9 ноември от френския президент Еманюел Макрон, оповестиха от неговата канцелария.

Подобно на други държавни управления, Израел въпреки всичко има " интерес от подобряването на филантропичната обстановка в Газа ", съобщи пред кореспонденти в чиновник в кабинета на Макрон, съобщи Агенция Франс Прес.

Макрон е разговарял с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. Двамата ще приказват още веднъж, откакто завърши конференцията за оказване на помощ, прибавиха от Елисейския замък.

На 7 ноември фенският водач е разговарял и с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси и емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани, оповестиха от канцеларията му.

Двете страни играят основна роля в опитите за внасяне на повече помощи в линията Газа.

Сраженията не престават повече от месец след невижданите офанзиви на " Хамас " против Израел на 7 октомври, които провокираха най-смъртоносната война в Газа.

Конференцията за оказване на помощ е проведена небрежно в границите на Парижкия конгрес за мир на 10-11 ноември - годишно събитие, инициирано от Макрон.

През последните седмици все по-често се чуваха апели за филантропични " паузи " или цялостно преустановяване на огъня, с цел да може помощта да влезе в Газа и да се запазят очакванията за освобождение на заложниците.

Израел продължава твърдо офанзивата си, като оповестената цел е да унищожи палестинската войнствена формация „ Хамас “, която ръководи Газа от 2007 година насам.

Нетаняху съобщи, че няма да се доставя гориво в Газа и няма да се приключи огънят с „ Хамас “, в случай че заложниците не бъдат освободени.

По оценки на Организация на обединените нации от през днешния ден до края на годината за популацията на Газа и Западния бряг ще са нужни 1,2 милиарда $ помощи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР