Израелската полиция арестува 15 заподозрени еврейски екстремисти след разследване под

...
Израелската полиция арестува 15 заподозрени еврейски екстремисти след разследване под
Коментари Харесай

Израел арестува екстремисти, заплашвали израело-арабски двойки


Израелската полиция арестува 15 обвинени еврейски екстремисти след следствие под прикритие на активността на група, която издирвала и заплашвала араби, поддържащи връзка с израелки , оповестиха управляващите.

Израелското радио съобщи, че измежду арестуваните за разпит е и Бензи Гопщайн – изтъкнат водач на извънредно дясната група „ Лехава”, само че полицията нито удостовери, нито отхвърли информацията.

Арестите и обиските за улики бяха осъществени по едно и също време на адреси в Йерусалим, Северен и Южен Израел и в еврейски селища на окупирания Западен бряг.

„ Петнадесет обвинени, известни на полицията като деятели на организацията „ Лехава” бяха задържани или арестувани за разпит през нощта в границите на полицейско следствие по съмнение, че са установявали местонахождението и са заплашвали членове на арабското малцинство, които са имали връзка с млади еврейски дами или девойки ”, се споделя в полицейското известие.

Говорителят на полицията Мики Розенфелд сподели, че разпитите на обвинените не престават и към този момент не е ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинявания.

„ Лехава” се опълчва на смесените бракове. През август 2014 нейни деятели проведоха протест с расистки лозунги като „ Смърт на арабите!”, скандирани на женитба край Тел Авив на мохамеданин и еврейка, съобщи БГНЕС.

Арабите са към 17,5% от 8-милионното население на Израел и са наследници на палестинците, които остават в земите си след основаването на Израел през 1948 година

През април шестима израелци, двама от които бойци, бяха задържани за расистки набези против араби с ножове и други оръжия и бяха упрекнати в закононарушения, свързани с „ тероризъм”.

Тогава полицията заяви, че те са били повлияни от видеоматериал на „ Лехава”.
Гопщайн беше разпитван от полицията и през 2015 откакто оправда опожаряването на църкви в Израел, в сходство със средновековни еврейски божи заповеди за разрушение тук-там за идолопоклонничество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР