Израелската армия заяви във вторник, че е убила друг командир

...
Израелската армия заяви във вторник, че е убила друг командир
Коментари Харесай

Израел твърди, че е убил командир на Хамас, участвал в атаките на 7 октомври. Кой друг е насочен Израел в Газа?

Израелската войска съобщи във вторник, че е умъртвила различен пълководец на Хамас с въздушните си удари по палестинската Ивица Газа. Израелските отбранителни сили и организацията за сигурност на страната ISA обявиха в взаимно изказване, че изтребители са направили основан на разузнаване удар, при който е погубен Насим Абу Аджина, който те разпознават като пълководец на военен батальон на Хамас в северната част на Газа.

Израелските отбранителни сили потвърдиха във вторник, че са претърпели още две военни загуби, до момента в който ускоряват наземните интервенции в Газа. В изказване се споделя, че двама бойци са били „ убити по време на борба в Северна Газа “, където имаше интензивни конфликти през последните 24 часа.

IDF и министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху изрично отхвърлиха възходящите апели за преустановяване на огъня или даже филантропична пауза във войната им против Хамас, настоявайки, че всяко спиране просто ще даде време на групата - от дълго време избрана като терористична организация от Израел, Съединени американски щати и по-голямата част от Европа - да се реорганизира. Хамас провокира продължаващата война с невижданата си терористична офанзива на 7 октомври против Южен Израел, по време на която съгласно Израел 1400 души са били убити и към 240 взети за заложници.

Защо Хамас атакува Израел и за какво в този момент?

Съединените Генералният секретар на нациите и голям брой организации за оказване на помощ и филантропични организации, дружно с множеството от прилежащите на Израел народи, насочат все по-отчаяни апели за преустановяване на огъня, защото ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че бомбардировката на Израел е умъртвила над 8 500 души, в това число 3500 деца.

лист на възходящия брой към този момент убити.

IDF и ISA обявиха във вторник, че Абу Аджина е „ управлявал клането на 7 октомври “ в две израелски общности покрай границата с Газа, Кибуц Ерез и Мошав Нетив ХаАсара.

В него се споделя, че Абу Аджина преди този момент е „ командвал въздушната решетка на Хамас “, отпратка към дроновете и парапланерите на палестинската секта, последните от които заемат видно място в нападението на 7 октомври против Израел.

„ Неговото унищожаване доста вреди на напъните на терористичната организация Хамас да пречи на наземните действия на IDF “, споделиха управляващите в изказването си, което включва зърнисто видео на въздушния удар, за който се твърди, че е умъртвил Хамас пълководец.

Сред другите фигури на Хамас, които към този момент са убити от Израел - и този лист включва повече от 55 посочени членове - са упрекнати военни командири, чиновници на разузнаването и политици.

Общият политически водач на Хамас, Исмаил Ханийе, не е бил в Газа от години и прекарва по-голямата част от времето си в Катар, където Хамас има своя главен политически офис отвън Газа. Но някои от най-високопоставените водачи на Хамас към момента се считат за в Газа и те остават в листата на търсените от Израел.

Начело в този лист е Яхя Синвар, висшият водач на Хамас в Ивицата Газа и един от създателите на групировката на военното крило на терористичната организация, Бригадите Ал-Касам.

Настоящите водачи на Бригадите Ал-Касам, Мохамед Дейф и неговият заместител, Маруан Иса, също са в на върха на листата.

Израел споделя, че е ориентиран и към Тауфик Абу Наим, началник на вътрешната сигурност на Хамас в Газа; Ахмед Рандур, който командва силите на Хамас в северната част на Газа; представителят на групировката Абу Обейда и Мохамед Синвар, пълководец на южната зона и брат на общия водач на групата в Газа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР