Израелската армия заяви, че има голяма вероятност палестинско-американската репортерка Ширин

...
Израелската армия заяви, че има голяма вероятност палестинско-американската репортерка Ширин
Коментари Харесай

Израел: Много е вероятно израелски войник да е убил Ширин Абу Аклех

Израелската войска съобщи, че има " огромна възможност " палестинско-американската кореспондентка Ширин Абу Аклех да е била убита от израелски боец, който я е взел за войник, съобщи БГНЕС.

" Съществува огромна възможност госпожа Абу Аклех да е била инцидентно улучена от изстрел на IDF (Израелските сили за отбрана), който е бил ориентиран към обвинени лица, разпознати като въоръжени палестински бойци ", се споделя в окончателния отчет на армията за следствието на гибелта ѝ на 11 май, заяви Агенция Франс Прес.

Припомняме, че през май месец журналистката деец от " Ал Джазира " Ширин Абу Аклех беше убита, до момента в който отразяваше нахлуването в бежанския лагер Дженин в окупирания Западен бряг.

Признанието идва след месеци, в които армията настояваше, че е невероятно да се дефинира източникът на смъртоносния изстрел, умъртвил известната журналистка от " Ал Джазира ", като съобщи, че е допустимо да е бил огън от бойци.

" Заключението ни е, че не е допустимо да се дефинира недвусмислено кой изстрел я е умъртвил, само че има по-голяма възможност тя да е била изумена от подведен изстрел на боец от IDF, който не я е разпознал като публицист ", съобщи върховен израелски боен.

Абу Аклех е носела бронежилетка с надпис " PRESS " и каска, когато е била простреляна в главата по време на интервенция на израелската войска на 11 май.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР