Израелската армия влезе в директен сблъсък със сили на Хамас,

...
Израелската армия влезе в директен сблъсък със сили на Хамас,
Коментари Харесай

Нетаняху с люта закана към Хамас

Израелската войска влезе в пряк конфликт със сили на " Хамас ", откакто през вчерашния ден палестинската формация нападна с хиляди ракети и бойци, изпратени на израелска територия. Военните организират интервенции в региони на границата с Газа, като са навлезли и в самата линия. Още през вчерашния ден Израел отвърна на палестинското нахлуване с масирани въздушни удари.

Жертвите в Газа, съгласно палестинските управляващи, са повече от 300, а ранените – близо 2 000. Стотици са починалите и от израелска страна в атакуваните региони – минимум 250, като е огромен броят и на ранените. Това е най-смъртоносната ескалация от 50 години насам. 
-->
Бойни дейности се водят и на окупирания Западен бряг, където седем палестинци са убити от израелските военни. Израелската войска, също така подложи на артилерийски обстрел регион в Ливан, от който са били изстреляни снаряди. От изказване на армията излиза наяве, че тя е решена да работи на всички места и когато и да е, с цел да подсигурява сигурността на своите жители. 

Продължава и невижданата рецесия с взети от палестинци десетки израелци в плен или като заложници. Военните си дадоха 24 часа, с цел да изтеглят всички поданици на обитаемоте места покрай Газа. Говорител на армията сподели, че " там в този момент се водят героични сражения за освобождение на заложници ".

" Досега са убити стотици терористи, а десетки са хванати в боевете в Газа и в Южен Израел ", добави представителят. 

След заседание тази нощ израелският министър председател Бенямин Нетаняху се зарече " Хамас " да бъде унищожена. Той увери съгражданите си, че ще бъде реализирано възмездие за черния ден, породен от терористите на страната му, съобщи България Он Ер. Поради обстановката на тежък въоръжен спор редица самолетни компании анулираха полетите си до Израел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР