Израелската армия вече контролира сградите на парламента, правителството на Хамас,

...
Израелската армия вече контролира сградите на парламента, правителството на Хамас,
Коментари Харесай

Сражения около главната болница в Газа, Израел предоставя кувьози за недоносените бебета

Израелската войска към този момент управлява постройките на Народното събрание, държавното управление на Хамас, както и на полицейското ръководство на групировката в Ивицата Газа.

Фокусът на интервенцията на Тел Авив продължава да бъде най-голямата болница в Ивицата Газа - " Ал Шифа ". Американският президент Джо Байдън прикани " палестинските здравни заведения " да бъдат предпазени.

Рантиси - единствената педиатрична онкологична болница в палестинския анклав. Намира се в северната част на град Газа. Израелски елементи съумяха да влязат в постройката. Властите в Тел Авив оповестиха, че пациентите и личния състав са били евакуирани по безвредни направления.

Според представителя на израелската войска на метри от болница Рантиси се намира домът на един от високопоставените членове на Хамас. Двете здания са свързани с тунел.

" Това е задната стена на болничното заведение. Хамас е употребявал тази болница. Тази нощ ние влязохме вътре ", съобщи Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Според него в пространствата под болничното заведение са били държани някои от пленените от Хамас.

" Сега сме в подземието. Искам да ви покажа една стая, където намерихме цялото съоръжение на Хамас. Този тип съоръжение е за огромна борба. Експлозиви, жилетки с експлозиви. Калашници и даже RPG-та ", добави Даниел Хагари.



На по-малко от километър от Рантиси край болничното заведение " Ал Шифа " се водят яростни сражения.

" Основният проблем, който имаме в този момент, са труповете в региона на болничното заведение. Миризмата е страшна. Скоро ще се появяват разнообразни инфекции и заболявания ", разяснява Ахмед Мокалалати, еластичен хирург в болничното заведение " Ал Шифа ".

За Би Би Си шефът на болничното заведение заяви, че към 180 души са били заровени в всеобщ гроб. " Ал Шифа " продължава незабавно да се нуждае от гориво, с цел да избави пациентите в тежко положение. Израел заяви, че ще даде кувьози за недоносените бебета.

" Полагат се обилни старания, с цел да се подсигурява, че кувьозите ще доближат до бебетата в Газа. Нашата война е против Хамас, а не против народа на Газа ", сподели още Шани Сасон, Министерство на защитата на Израел.

Израел удостовери гибелта на Ноа Марчиано - 19-годишна заложничка, държана от Хамас. Не са известни аргументите за гибелта ѝ. В Тел Авив близки на пленените още веднъж стачкуваха.

Около 240 души, измежду които 30 деца, остават в плен на Хамас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР