Израел обяви, че е открил команден център на радикалната групировка

...
Израел обяви, че е открил команден център на радикалната групировка
Коментари Харесай

Израел твърди, че е открил втори команден център на Хамас под болница в Газа

Израел разгласи, че е разкрил команден център на радикалната формация Хамас под втора болница в Газа.

Бяха показани фрагменти, на които се виждат взривни субстанции, оръжия и гранатомети. Твърденията са, че те се намират под детската болница в град Газа. Предположенията са, че там може би има и заложници поради фрагменти с спонтанна кухня.



Според Световната здравна организация най-голямата болница в Газа - Ал-Шифа, към този момент не може да погребва мъртвите.

Десетки недоносени бебета и минимум 45 души, които се нуждаят от хемодиализа, е заплашен, сподели представител на Организация на обединените нации. Ройтерс разгласява аудио запис, на който от въоръженото крило на Хамас настоявам, че са подготвени да освободят 70 заложници в подмяна на петдневно помирение, което допуска преустановяване на огъня и достъп на филантропична помощ до цялата територия на линията Газа.



Според записа, Израел отсрочва и не желае да заплати цената на тази " договорка ". " Хамас " и преди са обещавали да освободят заложници, само че не са го правили, припомня организацията. Вашингтон прикани здравните заведения да бъдат предпазени и изиска удължение на филантропичните паузи.

" Мисля, че има условия, при които паузите би трябвало да са по-дълги от часа. Всъщност, израелското държавно управление призна, че някои от тях са седемчасови - да вземем за пример, с цел да бъде самостоятелен филантропичен кулоар, който разрешава на хората да се движат свободно и безвредно. Вярваме, че филантропичните паузи не би трябвало да са в тъкмо избран час и за строго разчетено време, а съобразени с задачите, които е належащо да бъдат реализирани ", сподели Джейк Съливан, консултант по сигурността към Белия дом.

Снимки: Българска телеграфна агенция

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР