Израелската армия си евърнала контрола над граничните градове с Ивицата

...
Израелската армия си евърнала контрола над граничните градове с Ивицата
Коментари Харесай

Израел започва пълна блокада на Ивицата Газа, засилва ударите срещу центрове на „Хамас“

Израелската войска си е върнала контрола над граничните градове с Ивицата Газа, заяви представител на израелските сили, представен от CNN.

Междувременно министърът на защитата на Израел Йоав Галант разгласи, че е наредил " цялостна обсада " на Ивицата Газа, до момента в който Израел се бори с терористичната организация " Хамас ".

„ Наредих цялостна блоакда на Ивицата Газа. Няма да има електричество, храна, гориво, всичко е затворено “, сподели Галант след оценка в Южното командване на израелските въоръжени сили в Беер Шева.

„ Ние се борим с човешки животни и действаме както прилича “, добави той.

Междувременно " Хамас " изстреляха ракети към Тел Авив и Йерусалим, предадоха международните организации, като сирените за паника отекнаха в двата града. 120 ракети са били изстреляни към израелския град Ашдод, като те са били свалени от противовъздушната защита на Израел.

Жертвите към този момент са минимум 800 в Израел, а 2243 са ранени. Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Ивицата Газа заяви, че 510 палестинци са били убити и 2750 ранени в Ивицата Газа.

Сирени за въздушна паника отекват в северната част на страната, съобщи BBC.

Междувременно Израел ускори въздушните удари върху центрове на " Хамас " в Ивицата Газа, оповестиха от въоръжените сили на страната./Дарик

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР