Израелската армия съобщи, че снощи е нанесла удари по терористични“

...
Израелската армия съобщи, че снощи е нанесла удари по терористични“
Коментари Харесай

Напрежение на границата с Ливан: Израелската армия е нанесла удари по цели на „Хизбула“

Израелската войска заяви, че нощес е нанесла удари по „ терористични “ цели на „ Хизбула “ в Ливан. От началото на войната, провокирана от офанзивата на „ Хамас “ против Израел, при конфликтите на израелско-ливанската граница от ливанска страна са починали към 10 души, най-вече бойци.

Сред жертвите са също по този начин публицист на Ройтерс и двама цивилни.

Снимка: Reuters

От израелска страна бяха убити минимум двама души.

Международната общественост се притеснява от разгръщане на спора сред проиранската ливанска формация „ Хизбула “, която е съдружник на „ Хамас “, и израелската войска. Заради пограничните конфликти Израел стартира евакуация на хиляди поданици от 28 обитаеми места в северната част на страната.

Снимка: Reuters

Междувременно хиляди хора в Газа са се събрали на граничния пункт Рафах с Египет, защото не престават дипломатическите старания за отварянето му преди предстоящата сухопътна интервенция на Израел.

Организация на обединените нации съобщи, че няма прогрес в договарянията за отваряне на пропускателния пункт.

Кайро упреква Израел, че „ не сътрудничи “.

Израелските войски не престават да се струпват наоколо до Газа преди началото на сухопътната атака

Всички направления от Газа са затворени, защото Израел продължава въздушните си удари в отговор на нападението на „ Хамас “ от 7 октомври.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Израел в понеделник за повторно в границите на по-малко от седмица. След обиколката си в шестте арабски страни в района той се завърна в страната в опит да упорства за наново отваряне на пропускателния пункт, с цел да се пропуща филантропична помощ и да се изтеглят чужденци.

През граничния пункт „ Рафа “ с Египет би трябвало да влезе филантропичната помощ за палестинците

Миналата седмица израелските военни подредиха обсада на Газа и прекъснаха доставките на вода, храна и гориво, преди да стартират вълна от въздушни удари в отговор на смъртоносната офанзива на „ Хамас “ против Израел, по време на която бойци нахлуха в общини, отвлякоха цивилни и бойци и убиха повече от 1400 души.

Следете всички събития в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР