Израелската армия придвижи танкове в южната част на държавата, докато

...
Израелската армия придвижи танкове в южната част на държавата, докато
Коментари Харесай

Израелската армия обсади с танкове границата с Газа

Израелската войска придвижи танкове в южната част на страната, до момента в който се приготвя за сухопътна атака в Газа, съобщи Ройтерс. Израелските сили поставяха и случайни контролно-пропускателни пунктове.
Прочетете още
В петък израелските военни приканиха всички цивилни от Газа, повече от 1 милион души, да се реалокират на юг в рамките на 24 часа. От „ Хамас “ споделиха на хората да не го вършат и дефинираха опасността на Тел Авив като „ подправена агитация “. Израелските военни самолети не престават да нападат Газа като възмездие за офанзивите през уикенда на бойци на „ Хамас “, които убиха повече от 1300 израелци, най-вече цивилни.

Израелската войска сподели, че ще оперира „ най-вече “ в град Газа през идващите дни.

Ивицата Газа, където живеят 2,3 милиона души, е под блокада от Израел, който удари цели на „ Хамас “ в анклава и умъртви повече от 1500 палестинци в ответни офанзиви след нахлуванията през уикенда.

Напрежението нараства и по границата сред Израел и Ливан. Военни машини и танкове бяха ситуирани в подготвеност в петък, седмият ден от войната с „ Хамас “, която се разшири и включи северните граници с Ливан.

Human Rights Watch в четвъртък упрекна Израел, че употребява муниции с бял фосфор във военните си интервенции в Газа и Ливан. Според тях потреблението на такива оръжия излага цивилните на риск от съществени и дълготрайни пострадвания.

Потърсени за коментар по отношение на обвиняванията, израелската войска съобщи, че „ сега не е осведомена с потреблението на оръжия, съдържащи бял фосфор в Газа “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР