Израелската армия е убила трима палестинци в болница Ибн Сина

...
Израелската армия е убила трима палестинци в болница Ибн Сина
Коментари Харесай

Израел уби трима палестинци, укриващи се в болница в Газа

Израелската войска е умъртвила трима палестинци в болница Ибн Сина в окупирания град Дженин, ситуиран на Западния бряг. Това заяви Reuters, базирайки се на информация от израелските управляващи.

По техни данни един от тях е възнамерявал непосредствена офанзива, сходна на от линията Газа. Израелската войска твърди, че е обезвредила " терористична клетка ", укриваща се в лечебното заведение.

По-късно ислямското въоръжено придвижване " Хамас " удостовери, че единият от убитите е неин член. Другите двама са били част от " Ислямски джихад " и локална бойна група.

Към момента самоличността на убитите палестинци не е известна, показва Reuters.

Припомняме, че където палестинците се стремят към държавност. Той претърпя вълна от принуждение, откогато офанзивата на 7 октомври докара до войната в Газа сред Израел и Хамас.

На фрагменти от CCTV, публикувани в обществените мрежи, се вижда по какъв начин няколко души се движат в болничното заведение с пушки. Трима от тях били облечени в женски облекла, а други двама - като медицински личен състав. Министърът на вътрешните работи на Израел разгласява видеото в своя профил в мрежата Х (бивша Twitter).

Впоследствие единият от мъжете е бил разпознат като 27-годишния Мохамед Джалемнех от Дженин. Именно за него се допуска, че е бил в контакт с щабквартирите на " Хамас " и е обвинен за обмисляне на идната офанзива.

Израел упрекна " Хамас ", че е употребила лечебните заведения на Газа, с цел да крие там хора и оръжия в подземни тунели. От групировката отхвърлиха изказванията.
 Израелската войска няма да допусне заселници в Газа
Израелската войска няма да допусне заселници в Газа

Планираната буферна зона ще е времна и ще служи единствено за задачите на сигурността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР