Израелската армия е арестувала 22-годишната активистка Ахед Тамими, която е

...
Израелската армия е арестувала 22-годишната активистка Ахед Тамими, която е
Коментари Харесай

„Ще си кажете, че направеното от Хитлер е било шега“: Израел арестува Ахед Тамими – икона за палестинците

Израелската войска е арестувала 22-годишната активистка Ахед Тамими, която е икона на палестинската идея по света, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 902
" Ахед Тамими, обвинена в подбудителство към принуждение и терористични действия, беше арестувана в град Наби Салех. Тамими беше предадена на израелските сили за сигурност за спомагателен разпит ", разяснява представител на армията, представен от Агенция Франс Прес.

Активистката е задържана по време на акция на израелската войска, " ориентирана към задържане на лица, обвинени в присъединяване в терористични действия и подбудителство към ненавист " в северната част на окупирания Западен бряг.

Ахед Тамими става известна на 14-годишна възраст, когато е снимана по какъв начин хапе израелски боец, с цел да му попречи да арестува дребния ѝ брат, прикован към земята и с гипсирана ръка.

Оттогава тя се трансформира в международна икона на палестинската идея и се счита от палестинците за образец за храброст против израелските репресии в окупираните палестински територии.

Неин голям портрет беше нарисуван и на израелската разграничителна стена в окупирания Западен бряг, в бранша на Витлеем.

Тамими беше задържана през 2017 година и арестувана за 8 месеца за това, че удари шамарина двама израелски бойци в двора на фамилната ѝ къща в Наби Салех. Излежава присъдата си в цялостния си период в пандиза.

Преди седмица в обява в Инстаграм тя прикани за убийството на заселници на Западния бряг в обява.

„ Чакаме ви във всички градове на Западния бряг от Хеброн до Дженин – ще ви заколим и ще си кажете, че това, което Хитлер ви е направил, е било смешка. Ще изпием кръвта ти, ще изядем черепа ти. Хайде, чакаме те “, разяснява Ахед Тамими.

Упражняваното принуждение от Тамими над израелски бойци ѝ носи популярност в палестинската общественост. За доста палестинци тя е народен воин и един от знаците на палестинската битка против политиката на Израел в палестинските територии. От май 2018 година тя е почетен член на Палестинския народен съвет.
                             

Израелската войска отпразнува ареста на Ахед Тамими, като разгласява фотография във Facebook с коментар към нея: „ Къде е усмивката ѝ в този момент? “

От началото на войната, провокирана на 7 октомври от убийствената офанзива на „ Хамас “ в Израел, израелските сили за сигурност направиха всеобщи арести на палестинци, обвинени в принуждение, в подбудителство към принуждение или че са членове на „ Хамас “, предава БТВ.

150 палестинци са били убити в окупирания Западен бряг от израелски бойци или от еврейски заселници, показват от палестинското министерство на опазването на здравето.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР