Израелската армия дава днес нов прозорец на цивилните в Ивицата

...
Израелската армия дава днес нов прозорец на цивилните в Ивицата
Коментари Харесай

Израелската армия отвори “прозорец“ за евакуация от Газа

Израелската войска дава през днешния ден нов " прозорец " на цивилните в Ивицата Газа да се реалокират в южната част на палестинския анклав, съобщи ДПА.
Прочетете още
Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха, че ще разрешат придвижването по пътя към южната част на територията сред 10 ч. и 14 ч. (08 ч. и 12 ч. по Гринуич), заяви представител на израелската войска в платформата " Екс ". Армията разгласява и карта, на която е показан пътят, по който може да се извърши напредването. В оповестеното известие се споделя на арабски език: " Ако ви е грижа за вас и околните ви, тръгнете на юг, следвайки нашите указания ".

Говорителят прикани хората да се възползват от новата опция и да се насочат на юг в името на личната си сигурност.

Миналия уикенд военните започнаха нова фаза от войната против ислямисткото придвижване " Хамас ", което ръководи линията Газа, и разшириха сухопътните си интервенции.

Израелската войска към този момент няколко пъти прикани хората в северната част на Газа да се реалокират на юг. По данни на военните минимум 700 000 души към този момент са го създали. Според оценки на Организация на обединените нации в линията Газа има 1,4 милиона вътрешно разселени лица. В гъстонаселената линия Газа живеят повече от 2,2 милиона души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР