Израелски екип присъства на среща на ЮНЕСКО при първото си открито посещение в Саудитска Арабия

...
Израелска делегация е в Рияд за среща на ЮНЕСКО, каза
Коментари Харесай

Израелска делегация е в Рияд за среща на ЮНЕСКО, каза израелски служител пред AFP в понеделник, отбелязвайки първото публично обявено посещение на страната в Саудитска Арабия.

Посещението за сесията на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО съвпада със спекулациите за потенциално нормализиране на връзките между двете страни в бъдеще.

„Щастливи сме да сме тук – това е добра първа стъпка“, израелски служител който не пожела да бъде назован, предвид чувствителността на посещението, каза пред АФП по време на срещата.

„Благодарим на ЮНЕСКО и саудитските власти.“

Петчленната делегация пътува през Дубай, каза служителят, тъй като няма директни полети между Израел и Саудитска Арабия.

Те получиха визите си чрез ЮНЕСКО , образователна, научна и културна организация на Обединените нации, и пристигна в неделя.

Делегацията, включително служител по сигурността, се присъедини към срещата на ЮНЕСКО в понеделник, седнала зад табела с надпис „Израел“ на предната част на бюрото им .

Посещението беше „много добро – те се отнасят много добре с нас“, каза служителят.

Саудитска Арабия не признава Израел и не се присъедини към Споразуменията на Ейбрахам от 2020 г. с посредничеството на САЩ, според които Израел установи връзки с две на съседите на кралството, Обединените арабски емирства и Бахрейн.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР