Израел започна да строи бариера в морето, за да попречи

...
Израел започна да строи бариера в морето, за да попречи
Коментари Харесай

Израел строи стена срещу морски атаки от Газа

Израел стартира да строи преграда в морето, с цел да попречи на палестински екстремисти от линията Газа да обхванат на негова територия по вода, съобщи АР.

Очаква се бариерата, представляваща укрепена дига с бодлива тел на север от Газа, да бъде издигната до края на годината. Освен това еврейската страна строи подземна бариера, която да попречи на прокопаването на тунели от блокирания крайбрежен палестински анклав до Израел.

Опасността от навлизане на палестински екстремисти остава непрекъснат мотив за терзание измежду живеещите покрай линията.



"Това е единствената сходна преграда в света, която ще предотврати опцията за инфилтриране в Израел по море ", съобщи министърът на защитата Авигдор Либерман. Той акцентира, че това ще разстрои проектите на ислямисткото придвижване "Хамас ", което ръководи линията и е вложило огромни суми в създаване на тази стратегическа дарба.

היום התחלנו בהקמת מכשול ימי יחיד מסוגו בעולם, שיחסום את האפשרות לחדור מעזה לישראל דרך הים. זה סיכול נוסף לחמאס שיאבד עוד יכולת אסטרטגית, שבפיתוחה השקיע סכומי עתק. נמשיך להגן על אזרחי ישראל בעוצמה ובתחכום. pic.twitter.com/XXA0Z7hQl0
— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) 27 май 2018 година
Решението за основаване на бариерата е било взето откакто четирима бойци на "Хамас " проникнаха в Израел по море по време на войната през 2014 година, оповестява министерството на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР