Израел забрани на еврейските посетители и немюсюлманските туристи да влизат

...
Израел забрани на еврейските посетители и немюсюлманските туристи да влизат
Коментари Харесай

Израел забрани достъпа на немюсюлмани до комплекса Ал-Акса

Израел забрани на еврейските гости и немюсюлманските туристи да влизат в комплекса на джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим до края на мюсюлманския заветен месец Рамазан , се споделя в изказване на кабинета на министър-председателя Бенямин Нетаняху от през днешния ден, представено от " Дейли Сабах " и БГНЕС.

Нахлуването на израелската полиция в комплекса предходната седмица провокира ракетни офанзиви от Газа, Ливан и Сирия против Израел, на които Израел отвърна, отбелязва Ройтерс. В предходни години Израел е забранявал евреи да посещават комплекса през последните 10 дни на Рамазана.

Неотдавна президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи пред израелския си сътрудник Херцог, че напрежението в региона би трябвало да бъде понижено и че мюсюлманските поклонници би трябвало да могат да практикуват итикаф, който включва уединяване в джамия през последните 10 дни на Рамазана.

Палестинците упрекват Израел, че систематично работи за юдаизиране на Източен Йерусалим, където се намира Ал-Акса, и за изтриване на арабската и ислямската му еднаквост.

Ал-Акса е третият по святост мюсюлмански храм след тези в Мека и Медина. Същевременно най-свещеното място за юдейската вяра е Храмовият рид, където се счита, че са се намирали два антични еврейски храма.

Израел окупира Източен Йерусалим по време на арабско-израелската война през 1967 година През 1980 година той анексира целия град, което не е прието от интернационалната общественост. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР