Израел трябва да бъде накаран да спазва международното право и

...
Израел трябва да бъде накаран да спазва международното право и
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху трябва да подаде оставка

Израел би трябвало да бъде принуден да съблюдава интернационалното право и да поеме отговорност за дейностите си. Това сподели пред публицисти турският президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестява.

Турският водач също по този начин прикани страните от ОИК и Арабската лига да обединят напъните си за спиране на блокадата на линията Газа.

„ Ислямският свят би трябвало да резервира решимостта, демонстрирана на срещата на върха на Арабската лига-ОИК, да работи в дух на единение и взаимност за осъществяване на решенията, взети там “, сподели още Редоган.

Според Ердоган „ Ислямският свят не би трябвало да мълчи във връзка с окупацията. Падането на Газа значи, че ще бъде нанесена дълбока рана на единството и солидарността на ислямския свят. "

Ердоган сподели още, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху би трябвало да подаде оставка от поста си, защото той е един от главните причинители на офанзивите против цивилни в Газа.

Ердоган акцентира, че „ израелският държавен и окупационен тероризъм в Газа и други палестински градове е закононарушение против човечеството и геноцид, който не може да бъде подценен “.

Той също по този начин изрази вяра, че „ актуалните премеждия са родилните страдания на дълго чакания мир в района и палестинската страна “.

Според Ердоган, Анкара се ангажира да продължи доставката на пациенти от Газа в Турция за лекуване. Ердоган добави, че може да посети Египет в близко бъдеще, с цел да обсъдят тази тематика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР