Израел ще използва огромна сила срещу Хамас, заяви премиерът Бенямин

...
Израел ще използва огромна сила срещу Хамас, заяви премиерът Бенямин
Коментари Харесай

Нетаняху: Ще довършим тази война, Хамас допусна историческа грешка

Израел ще употребява голяма мощ против Хамас, съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху, откакто страната му разгласи цялостна блокада на Ивицата Газа. Нарастват жертвите измежду цивилното население и от двете страни на новия палестино-израелски спор.
Прочетете още
По думите на Нетаняху интензивните въздушни удари против Ивицата Газа са единствено началото на ответната интервенция на израелската войска. Той удостовери и вероятността от сухопътна интервенция. В изказването си израелският министър председател съпостави групировката Хамас с " Ислямска страна " и се зарече страната му да победи.

" Израел е във война. Не я искахме, само че ни беше натрапена по най-бруталния метод. И макар че Израел не стартира тази война, ще я довърши. Хамас ще разбере, че позволи историческа неточност като ни атакува. Ще платят цена, която ще запомнят, както и всички други врагове на Израел, за десетилетия напред. "

Повече от 100 души се държат като заложници от Хамас, разгласи израелският външен министър Ели Коен. По данни на управляващите в Тел Авив жертвите от израелска страна са повече от 900.

“Започнаха да похищават майки, бебета, възрастни хора – 80-85 годишни. Те са чудовища, терористи. Имат единствено една цел – да убиват толкоз, колкото могат “.

Над 900 са към този момент починалите в Израел при офанзивите на Хамас, оповестиха от израелското посолство в Съединени американски щати.

Убитите в палестинските територии са към 560.

Израелските военни оповестиха, че повече от 2400 цели на Хамас са били унищожени.

Хамас заплаши да екзекутира израелци, взети за заложници. „ Отговорът на офанзивите от израелските сили против жилищни здания и цивилни обекти ще бъде изтезанието на заложници “, се споделя в изказване на Хамас, откакто жертвите от палестинска страна доближиха 700 души. Радикалите заплашват да снимат изтезанията и да ги разгласяват в обществените мрежи.

Ивицата Газа е наранена съществено от оповестената по-рано от Израел цялостна обсада. В региона няма електричество, развалена е огромна част от инфраструктурата.

Лидерите на Съединените щати, Германия, Англия, Франция и Италия направиха взаимно изказване, в което осъждат нападенията на “Хамас ". Лидерите показват своята " твърда и единна поддръжка " за Израел и се ангажират да основат условия за кротичък Близкоизточен район ".

Множество международно известни забележителности като Британския парламент, Белия дом, Айфеловата кула и Операта в Сидни бяха осветени в синьо и бяло в символ на поддръжка за Израел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР