Израел се надява да започне да ваксинира децата на възраст

...
Израел се надява да започне да ваксинира децата на възраст
Коментари Харесай

Израел се готви да ваксинира децата

Израел се надява да стартира да имунизира децата на възраст сред 12 и 15 година с продукта на Pfizer/BioNTech от май, оповестиха здравните управляващи, представени от Агенция Франс Прес.

Вчера от двете компании оповестиха, че имунизацията им демонстрира 100% успеваемост при тази възрастова група.
Израел към този момент е ваксинирал с две дози повече от половината от популацията си от 9,3 милиона души, като страната е преди всичко по този индикатор на глава от популацията.
Също предлага ваксина за всички над 16 година
Генералният шеф на Министерството на здравеопазването Хези Леви разяснява пред Армейското радио на Израел, че ведомството желае да стартира да имунизира децата на под 16 година от май.
"Виждаме растеж на броя на приетите в болница деца и виждаме деца без признаци, които имат затруднения ", сподели Леви.
"Рискът от имунизацията е доста по-малък ", акцентира той.
Израелските здравни управляващи чакат Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати да издаде позволение за използване на имунизацията върху деца. След утвърждението израелският екип по имунизацията ще разиска решението преди да стартира имунизацията, което може да отнеме още няколко седмици.
Успешната имунизация в Израел се дължи на това, че страната се съгласи да споделя данните с американския фармацевтичен колос Pfizer, който пък се съгласи да даде задоволително количества от имунизацията в подмяна на бърза информация за въздействието на продукта.
Проучване в действителна среда с 1,2 милиона души в Израел откри, че имунизацията обезпечава 94% успеваемост против коронариуса.
Миналата седмица фирмите започнаха изследвания на имунизацията при деца от 5 до 11 година Следващата седмица се чака да стартира изследване на имунизацията върху деца от 2 до 5 година Изследването също покрива и бебета на 6 месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР