Израел се е съгласил да преработи текста на песента, която

...
Израел се е съгласил да преработи текста на песента, която
Коментари Харесай

Израел се съгласи да преработи песента си за Евровизия

Израел се е съгласил да преработи текста на песента, която може да бъде показана на „ Евровизия “, заяви в неделя израелският народен ефирен оператор „ Кан “, представен от Ройтерс.

Това се случва, откакто уредниците на състезанието показаха противоречие със стиховете, които като че ли загатват за нападението на „ Хамас " от 7 октомври.

„ Евровизия “, която тази година ще се организира от 7 до 11 май в шведския град Малмьо, се афишира за неполитическо събитие и може да дисквалифицира участници, за които се счита, че са нарушили това предписание. 

Водещата израелска кандидатура е October Rain („ Октомврийски дъжд “) - балада, изпята от солистката Еден Голан.

В текста на песента, изминал в медиите, са включени стихове като „ Не остана въздух за дишане “ и „ Всички те бяха положителни деца, всяко едно от тях “ - явни подмятания за хората, които се скриха в убежища, до момента в който въоръжените лица на „ Хамас " правиха убийства и отвличания на музикален фестивал навън и други места, което след това провокира войната в Газа.

Телевизионният оператор „ Кан “, който е претрупан да избере представителя на Израел в „ Евровизия “, съобщи, че е помолил създателите на October Rain и на класираната на второ място ария Dance Forever да преработят текстовете си, като в същото време запазят артистичната си независимост. След това „ Кан “ ще избере публично песента, която да изпрати на журито на „ Евровизия “.

Израелският ефирен оператор разясни, че се е съгласил да направи измененията след молба на президента на страната Ицхак Херцог. „ Президентът акцентира, че изключително в този миг, когато тези, които ни ненавиждат, се пробват да изтласкат и бойкотират страната Израел от всяка сцена, Израел би трябвало да звучи с горделивост и високо вдигната глава и да издигне знамето си на всеки международен конгрес, изключително тази година “, оповестиха от „ Кан “.
ТЕМА преди 34 минути 373 преди 5 часа 799 преди 5 часа 1239
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР