Израел регистрира днес най-ниския си процент на положителни проби за

...
Израел регистрира днес най-ниския си процент на положителни проби за
Коментари Харесай

По-малко починали, по-малко заразени: Израел вижда подобрение на всички COVID фронтове

Израел записва през днешния ден най-ниския си % на позитивни проби за ковид от декември , като единствено 3,3 % от тестванията се оказаха позитивни съгласно данните на здравното министерство на страната, оповестява " Аарец ".

Освен това коефициентът R, който отразява междинния брой хора, инфектирани от всеки притежател на COVID-19, е намалял през днешния ден до 0,9, от 0,95 през вчерашния ден.

" По-лош от Менгеле ": Антиваксъри заплашват лекари в Израел

Министерството на здравеопазването на Израел осъди известията като " позорни "

Данните на Министерството на здравеопазването също по този начин демонстрират спад в броя на пациентите, приети в болница в тежко положение . В момента 653 пациенти са приети в болница, като 215 от тях са на командно дишане .

Новината идва, до момента в който стремежът за имунизация в Израел продължава да чупи международните върхове, като повече от 5 млн. души - към 55 % от популацията - са получили първата доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech. Около 3,5 млн. израелци - 39 % от популацията - към този момент имат имунизационни документи , които се издават седмица след втората имунизация.
 Израел имунизира 600 деца против COVID-19, няма съществени странични реакции
Израел имунизира 600 деца против COVID-19, няма съществени странични реакции

Това е един от първите сигнали, че имунизацията против ковид е безвредна

Сред хората на 50 и повече години, за които е потвърдено, че страдат най-тежко от ковид, степента на имунизация е 89 % . В тази възрастова група 280 000 души към момента не са имунизирани.

В светлината на низходящата наклонност на страната в равнищата на заразяване с ковид, ръководителят на оперативния щаб на Израел за битка със болестта Нахман Аш успокои, че е малко евентуално Израел да влезе в нова обсада по време на огромния тамошен празник Пасха .
 Унгария, Чехия и Израел договарят обща ковид тактика
Унгария, Чехия и Израел договарят обща ковид тактика

Усилия за ограничение на пандемията

Запитан за имунизацията за деца, Аш сподели, че се надява скоро да стартира ваксинирането на деца под 16-годишна възраст, което е належащо за Израел, с цел да реализира стаден имунитет.

Д-р Чези Леви, общоприет шеф на здравното министерство, сподели, че в неговия кабинет се разисква по-нататъшно разхлабване на рестриктивните мерки за събиране .

" Към момента не виждаме никакви тежки последствия за (масовото) събиране в Пурим ", означи той пред Ynet news, като добави, че това е повода да обмисля разхлабване на ограничаващите ограничения.
 Нетаняху твърди: Израел съвсем излезе от блокадата
Нетаняху твърди: Израел съвсем излезе от блокадата

Правителството разпусна ограниченията, само че имунизираните към този момент имат преимущества
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР