Израел разреши на някои бизнеси да заработят отново днес и

...
Израел разреши на някои бизнеси да заработят отново днес и
Коментари Харесай

Израел възобновява някои бизнес дейности и обмисля отваряне на училищата

Израел позволи на някои бизнеси да проработят още веднъж през днешния ден и разгласи, че ще обмисли да разреши на децата да се върнат на учебно заведение като част от опитите да бъдат смекчени рестриктивните мерки поради ковид и да бъде подкрепена затруднената стопанска система, съобщи Ройтерс.

След като със седмици бяха затворени, уличните магазини отвориха порти, само че моловете и пазарите останаха отвън обсега на новата наредба като защитна мярка против скупчванията на публични места, написа Българска телеграфна агенция. Ресторантите получиха позволение да продават храна за у дома в допълнение към предлаганата доставка до домовете.

Властите виждат опция за преразглеждане на пандемичната политика.

До на следващия ден министър председателят Бенямин Нетаняху ще свика членовете на кабинета, с цел да вземат решение за отваряне на учебните заведения, заяви пред телевизия Канал 13 министърът на защитата Нафтали Бенет.

На фона на скок на безработицата до 27 %, регистриран предходната седмица, държавното управление утвърди и хонорари за дребния бизнес и други незабавни грантове.

Смекчаването на рестриктивните мерки обаче е обратимо, в случай че последва нова вълна на болест, предизвестиха управляващите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР