Израел разреши на някои бизнеси да заработят отново днес и

...
Израел разреши на някои бизнеси да заработят отново днес и
Коментари Харесай

Израел възобновява някои бизнес дейности и обмисля отваряне на училищата

Израел позволи на някои бизнеси да проработят още веднъж през днешния ден и разгласи, че ще обмисли да разреши на децата да се върнат на учебно заведение като част от опитите да бъдат смекчени рестриктивните мерки поради ковид и да бъде подкрепена затруднената стопанска система, съобщи Ройтерс.

След като със седмици бяха затворени, уличните магазини отвориха порти, само че моловете и пазарите останаха отвън обсега на новата наредба като защитна мярка против скупчванията на публични места. Ресторантите получиха позволение да продават храна за у дома в допълнение към предлаганата доставка до домовете, предава Българска телеграфна агенция.

Властите виждат опция за преразглеждане на пандемичната политика.

До на следващия ден министър председателят Бенямин Нетаняху ще свика членовете на кабинета, с цел да вземат решение за отваряне на учебните заведения, заяви пред телевизия Канал 13 министърът на защитата Нафтали Бенет.

На фона на скок на безработицата до 27 %, регистриран предходната седмица, държавното управление утвърди и хонорари за дребния бизнес и други незабавни грантове.

Смекчаването на рестриктивните мерки обаче е обратимо, в случай че последва нова вълна на болест, предизвестиха управляващите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР