Израел продължава подготовката за мащабна сухопътна офанзива в Ивицата Газа.

...
Израел продължава подготовката за мащабна сухопътна офанзива в Ивицата Газа.
Коментари Харесай

Израел продължава подготовката за мащабна сухопътна офанзива в Ивицата Газа

Израел продължава подготовката за огромна сухопътна атака в Ивицата Газа. По границата на анклава са струпани десетки хиляди бойци и бойна техника.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 408
Основните цели на интервенцията ще са в северната част на Ивицата Газа, а израелските управляващи приканиха цивилното население в региона – над един милион души, да се изтегли на юг. Досега повече от 600 хиляди души са се вслушали в този апел и са потърсили заслон в южния град Хан Юнис. Запасите от гориво във всички лечебни заведения в Газа се чака да стигнат единствено за още към 24 часа, което излага на риск хиляди пациенти, предизвести Организация на обединените нации.

На дипломатическата сцена се поставят старания за отбягване на тежка филантропична рецесия и разгръщане на спора. Американският държавен секретар Антъни Блинкен съобщи след обиколка в района, че водачите на арабските страни, които е посетил, са решени да спрат разпространяването на войната.

„ Чух от съвсем всички сътрудници решителност, че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да се уверим, че това няма да се популяризира на други места. Това, което вършим, в това число разполагането на бойни групи самолетоносачи, не е с цел да предизвикваме никого. Искаме да изпратим доста ясно възпиращо обръщение, че никой не би трябвало да прави нищо, което да разшири този спор или което ускорява експанзията против Израел от която и да е посока ”, съобщи Блинкен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР