Израел призова руските власти да защитят израелските граждани след вчерашния

...
Израел призова руските власти да защитят израелските граждани след вчерашния
Коментари Харесай

Израел призова руските власти да защитят израелските граждани

Израел прикани съветските управляващи да защитят израелските жители след вчерашния случай на летище в съветската република Дагестан, съобщи ДПА.

Антисемитска навалица щурмува нощес летището в Махачкала, откакто там кацна аероплан от Тел Авив. Според известия в медиите нахлулите в аерогарата са скандирали антисемитски лозунги и са развявали палестински флагове. Видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират хора, които крещят " Аллаху акбар ". Летището беше краткотрайно затворено, а идващите полети бяха пренасочени към други летища.

Няколко израелски медии оповестиха, базирайки се на израелски чиновници по сигурността, че израелските пасажери са били изолирани и охранявани на летището.

В взаимно изказване на кабинета на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и на министерството на външните работи се споделя, че " Израел чака съветските правоохранителни органи органи да обезпечат благополучието на всички израелски жители и евреи, където и да се намират, и да подхващат решителни дейности против нарушителите на публичния ред и против дивите подстрекателства, ориентирани против евреите и израелците ".

" Държавата Израел гледа с изключителна съвестност на опитите за нанасяне на щета на израелски жители и евреи където и да било ", се споделя в изказването и се прибавя, че израелското държавно управление продължава да следи събитията в Дагестан.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР