Израел позволява на два камиона с гориво в Газа всеки

...
Израел позволява на два камиона с гориво в Газа всеки
Коментари Харесай

Израел се съгласява да пусне „минимум“ два камиона с гориво на ден в Газа

Израел разрешава на два камиона с гориво в Газа всеки ден, с цел да поддържа водоснабдителната и канализационната система на обсадения анклав работеща, до момента в който силите му не престават въздушното и наземна блокада на територията.

Военният кабинет на Израел сподели, че 140 000 литра (37 000 галона) гориво може да влиза на всеки два дни, откакто получи „ специфична молба “ от Съединените щати.

Продължете да четете < /h2> лист от 3 детайла Паника, до момента в който ал-Шифа в Газа се изтегля, израелската войска отхвърля да й е нареждала да го направи

„ Бебетата в Газа научават звука на ракетите преди мелодиите “ „ Крещете на света, спрете геноцида ': Индонезийски медици се събират за Газа завършек на списъка

Израел забрани доставките на гориво в Газа, когато стартира военна акция в Ивицата на 7 октомври. Острият дефицит заплаши доставките на помощ и връзките.

Цачи Ханегби, консултант по националната сигурност на министър-председателя Бенямин Нетаняху, сподели, че горивото ще се употребява за „ опериране на канализационните и водоснабдителни системи, ръководени от UNRWA “, организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

„ Взехме това решение, с цел да предотвратим разпространяването на епидемии. Не се нуждаем от епидемии, които ще навредят на цивилни или на нашите бойци. Ако има епидемии, борбата ще спре “, сподели той. Ханегби разказва количеството като „ доста минимално “.

Служител на Държавния департамент на Съединени американски щати, предлагащ повече детайлности, сподели, че Израел се е заел да позволява 120 000 литра (31 700 галона) гориво на всеки 48 часа за камионите на UNRWA и други потребности като обезсоляване на вода, изпомпване на канализация и за пекарни и лечебни заведения в на юг от Газа.

Допълнителни 20 000 литра (5300 галона) на всеки два дни ще бъдат допускани за зареждане на генераторите на телекомуникационната компания Paltel, която предизвести за идно прекъсване на електричеството на мобилната си мрежа заради липса на гориво.

Но филантропичните групи споделиха, че порцията гориво надалеч не е задоволителна.

Защо да разгадаем доставките на гориво в този момент?

Репортаж от окупирания Източен Йерусалим, Рори Чаландс от Ал Джазира сподели: „ Цачи Ханегби всъщност оправдава допускането на тази струйка гориво за локалната публика като метод за поддържане на военната интервенция в Газа.

„ Той споделя, че пандемиите, в случай че избухнат, освен ще обиден популацията на Газа, само че и ще обиден израелските войски и ще навредят на тяхната бойна дарба. И той също по този начин споделя, че това решение на процедура дава дипломатическо пространство на Израел да продължи да натиска тази военна атака. “

Американски чиновници от известно време упорстват Израел да позволи горивото. След като не се съобрази със седмици, „ в този момент държавното управление на Нетаняху има вяра, че осъществяването на това предпочитание от Съединени американски щати главно значи, че тази рецензия ще стартира да отшумява “, сподели Чаландс.

В сряда държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се обади на членове на военния кабинет на Израел и предизвести, че дефицитът на гориво рискува филантропична злополука измежду 2,3 милиона поданици на Газа, сподели чиновник на Държавния департамент.

Но израелски публични лица настояват, че Хамас би трябвало да освободи заложници, преди да понижи натиска върху Газа.

Challands сподели, че разрешаването на гориво в Газа е „ необикновено непопулярно измежду крайната десница “ в Израел.

„ Те усещат, че до момента в който горивото се дава, пленниците не се връщат “, сподели той, отбелязвайки по какъв начин министърът на националната сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир сподели, че „ няма смисъл да се дават филантропични дарове на врага “.

Андреас Криг, старши учител по сигурността в Кралския лицей в Лондон, сподели пред Ал Джазира, че за Израел това решение за разрешаване на лимитирани доставки на гориво в Газа в действителност не е „ акт на съпричастност “.

„ Това е повече за това, че знаят, че часовникът тиктака “, сподели той.

„ Те знаят, че интернационалната общественост, изключително западните съдружници на Израел, са все по-нервни от това, което Израел прави. Особено администрацията на Байдън желае да види, че това ще свърши по някакъв метод. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР