Израел потвърди, че са освободени още две израелски заложнички. Това

...
Израел потвърди, че са освободени още две израелски заложнички. Това
Коментари Харесай

Израел потвърди освобождаването на още две жени

Израел удостовери, че са освободени още две израелски заложнички.

Това са 85-годишната Йохевед Лифшиц и 79-годишната Нурит Купър. Снощи египетската телевизия популяризира фрагменти, на които се виждат две възрастни дами в коли за спешна помощ, които са докарани от Ивицата Газа в Египет през граничния пункт Рафа.

По-късно видео на Ройтерс сподели израелски боен хеликоптер, който каца в Тел Авив с двете дами на борда. Съпрузите им обаче остават в плен. Решението за освобождението им е било взето по филантропични аргументи, с посредничеството на Египет и Катар, и със съдействието на Международният комитет на Червения кръст. Така общият брой на освободените от Хамас заложници към този момент е четирима души, откакто в петък бяха освободени две американски гражданки - майка и щерка. По данни на Израел, групировката продължава да държи повече от 220 заложници.

" Много сме разчувствани и щастливи от формалното известие, че баба ми Йохевед Лифшиц и Нурит Купър, и двете от кибуца Нир Оз, се прибират при нас. Очакваме ги, както и положителни вести за всички пленници от нашия кибуц. Просто се надявам баба ми да е добре, в положително здраве, отиваме да я забележим в този момент ", сподели Даниел Лифшиц, внук на освободената Йохевед Лифшиц.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР