Израел отвори пряк пропускателен пункт за помощи в Газа за

...
Израел отвори пряк пропускателен пункт за помощи в Газа за
Коментари Харесай

Израел отвори пряк пропускателен пункт за хуманитарни помощи в Газа

Израел отвори директен пропускателен пункт за помощи в Газа за първи път в продължаващата повече от два месеца война против Хамас, като в същото време ускори офанзивите против палестинския анклав, заявявайки, че военният напън е единственият метод за освобождение на заложниците. Според поданици и бойци израелските офанзиви са се случили на фона на яростни боеве по цялата дължина на крайбрежната линия, като връзките са прекратени за четвърти ден. И това затруднява достъпа до ранените. Израелските ракетни удари по къща убиха 24 души и раниха десетки други в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа. Междувременно френският министър на външните работи Катрин Колон съобщи, че съгласно Париж е належащо " неотложно помирение ".

 
Ще реализираме всичките си цели - елиминиране на Хамас, освобождение на всички наши заложници и заричане, че Газа още веднъж няма да се трансформира в център на гнет. Ще продължим да се борим до дъно, в името на починалите и за гарантиране на живота ни тук, в земята на Израел.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

По-рано израелските сили за защита оповестиха, че са разпознати няколко изстрелвания на ракети от ливанска територия, ориентирани към региони в Северен Израел. От армията допълниха, че артилерията е насочила ракетите си към източниците на офанзиви в Ливан. Израелските военни споделят още, че са разпознати и редица изстрелвания от Ливан, които не са минали на израелска територия. Съобщава се и за нанесени удари по инфраструктурата на терористичната организация " Хизбула ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР