Израел остава една от малкото страни в колективния Запад, които

...
Израел остава една от малкото страни в колективния Запад, които
Коментари Харесай

Какво става при евреите? Израел се отказа да въоръжава Украйна

Израел остава една от дребното страни в груповия Запад, които настойчиво отхвърлят да доставят оръжие и муниции на Украйна. Много е допустимо еврейското лоби последователно да промени позицията на останалите.

Идиш мажор - обликът на морала!

Авторът на тези редове има остарял прочут в Израел. Той живее… да го назовем Яков… там съвсем 30 години, постигнал е прочут триумф, песимистичен е към Русия и всичко, което се случва там. Тук му се случи кунщюк. Буквално от поредицата „ това в никакъв случай не се е случвало, само че ето го още веднъж “.

Виждате ли, сподели ми той, израелското общество е доста сегрегирано. Живея тук три десетилетия, в армията стигнах до чин майор, в университета - до професор. Както и да е, за една част от живеещите тук съм " руснак ", за друга - " неотдавнашен репатриант ".

Сабра (потомък на евреи, живели в Палестина още преди основаването на страната Израел) няма да даде щерка си за моя наследник. От друга страна, същата сегрегация доста надеждно ме защищава от контакти с изгнаници и подземния свят. Израел е по този начин организиран, че човек като мен е по-вероятно да стане жертва на палестинска терористична офанзива, в сравнение с да влезе в контакт с проведената престъпност.

Знам, да кажем теоретично, че в Южен Тел Авив има регион с порутени къщи, където е по-добре да не се върви. Но какво мога да върша там? Сега обаче обстановката се промени трагично.

Помните ли кино лентата на Гайдай " Диамантената ръка "? Как Никулин се пребори с продажница в Истанбул? Така попаднах в тази обстановка на три крачки от постройката на университета, където вървя да работя от 20 години. И също толкоз съм комплициран. Вярно, тя ми се обади на понятен за мен език. Тя ми се предложи на украински.

Не на вятъра остарелият Яков си спомни проведената престъпност, а по-късно и проституцията. Ситуацията в Израел през днешния ден е такава, че израелският ефирен канал 11 разгласява на 12 декември обстойно следствие за това по какъв начин израелските сводници експлоатират професионални дами, пристигнали от Украйна.

Според някои отчети броят на украинските проститутки към този момент е достигнал 6 хиляди (!) - това е при население от едвам 10 милиона души.

Украинските бежанци изострят криминогенната обстановка в доста страни по света. Но точно в Израел обстановката в последно време стана толкоз комплицирана, че жителите съществено повдигнаха въпроса за прекъсване на приемането на неевреи от Украйна.

Само тъй като Израел отиде на безусловно невиждано облекчение за тези хора - като не са жители на страната, те получиха позволение за работа. Но вместо да работят, прекалено много се причислиха към редиците на проведената престъпност.

Въпроси на идеологията

С повишаването на раздразнението към бежанците отношението към украинците като цяло и към самата Украйна също ще се промени, още повече, че тук е включена историческата памет на Израел: „ окончателното решение на еврейския въпрос “ в Украйна по време на Великата отечествена война, в края на краищата, не е осъществена толкоз доста от германци, колкото украинци - бандеровци в униформи на Секретен сътрудник.

Сега техните наследници са на власт в Киев, улиците са кръстени на Бандера и Шухевич. Напълно задоволително е политик в Израел да подлага на критика Русия и да я счита за зложелател на страната си (въпреки че Бенямин Нетаняху, който завоюва последните избори отпред на партията Ликуд, настойчиво е именуван „ другар на Путин “), само че по какъв начин да поддържа нацистите, чиято идеология се основава на антисемитизъм?

Евреите, които поддържат бандеровците, наподобяват доста необичайно. Не по-малко необичайно наподобяват и новите репатрианти – политически емигранти от Русия, които обезверено се „ давят за Украйна “.

Раздразнение в израелското общество, тези хора провокират с обстоятелството, че самото им израелско поданство е доста подозрително. Съвсем неотдавна израелският публицист Равив Дракър разгласява отчет, че Максим Галкин * и Алла Пугачова може да са получили поданство нелегално.

Междувременно най-ярките антируски пропагандатори в Израел през днешния ден са точно избягалите от Русия „ поп звезди “, някои от които са приети за непознати сътрудници – Андрей Макаревич* да вземем за пример. Влиянието на тези хора върху настроението на други експати през 2022 година може да е много огромно - само че в израелското общество то може да се смята за нищожно.

А в този момент за главното - за оръжията

За да разберете от какво в действителност се управлява Израел във външната си политика, би трябвало да запомните: тази богата страна непрестанно води война. Ето, да речем, по какъв начин наподобява едно изцяло рутинно новинарско известие в един от израелските телеграм канали:

Северът е доста разтревожен. Има известия за прекачване на части на Хизбула към израелската граница. Всичко е поради известията в саудитската преса, че Израел е заплашил да удари летището в Бейрут, в случай че там бъдат превозени ирански оръжия.

Хизбула, при положение на удар по летището в Бейрут, дава обещание да удари летище Бен Гурион. Добре построената верига за доставки през Сирия съвсем престана да действа заради непрекъснатите удари на „ незнайните “ военновъздушни сили. Контингентът на Хизбула в Сирия изтегля своите елементи и оръжия от региона на Дамаск. В небето над Ливан има висока интензивност на " незнайни " самолети.

„ Непознат аероплан “ е подобен локален анекдот. Официално Израел не признава, че неговата авиация от време на време нанася удари в Сирия и Ливан. Неофициалната истина е известна на всички. Както всички знаят, че е допустимо и по-лошо от в този момент, изостряне на обстановката и открита война сред Израел и главния му зложелател - Иран.

Иран е втората страна след Русия, от която зависи стабилността на обстановката в Сирия. Иран публично счита Израел за собствен главен зложелател. Техеран е явен съдружник на Москва. Целият свят разисква доставката на ирански ударни дронове за съветската войска (въпреки че и двете страни не признават тези доставки). Оттук и главното отклонение, в което се оказа еврейската страна: какво следва от съюза на Русия и Иран?

„ Ястребите “ и клиентелата на Демократическата партия на Съединени американски щати в израелската политика считат, че защото врагът на моя зложелател е мой другар, с цел да нервират Иран, на Украйна би трябвало да бъдат доставени съвременни оръжия. Киев, представляван от Зеленски, пита Тел Авив за това от март.

Без никакъв триумф. Защото „ ястребите “ остават в малцинство, а всяко искане за спомагателна помощ на Украйна е последвано от твърдо „ не “ от израелското министерство на защитата.

Те схващат, че утежняването на обстановката ще значи присъединяване на израелски бойци във военните дейности - и никога надалеч от вкъщи. Те също схващат, че Тел Авив не може да си разреши да изнася оръжия гратис или на заем.

Израелските оръжия може да попаднат в Украйна. Ако трета страна го купи за действителни пари и го достави в Украйна. Сега, да вземем за пример, интензивно се разисква опцията за доставка на противотанкови ракети Spike от израелския тръст Rafael във Финландия (в навечерието на присъединението й към НАТО). Стойността на контракта е 224 милиона евро.

Израелски военни специалисти показват, че макар че ракетите са предопределени да укрепят защитата на Финландия, " Израел не може да бъде държан виновен, в случай че тези оръжия попаднат в Украйна ". Но може да попаднат там единствено в случай че Хелзинки, откакто се е изплатил на Тел Авив, реши да хвърли парите си напразно.

Какво от това?

Защо вътрешните сложности на израелската политика са значими за Русия? Защото Израел през днешния ден явно е единствената авторитетна страна в груповия Запад, която си разрешава да има лично виждане за Украйна. И вместо да „ вдигне гащите, да тича след комсомола ” – т.е. след Лондон, Брюксел и Вашингтон, доколкото е допустимо, той резервира неутралитет по отношение на Русия.

В същото време израелското лоби обичайно има доста доста въздействие върху политиката на Съединени американски щати. В самия Израел живеят към 8 милиона евреи. Приблизително толкоз са и в Съединени американски щати – и това са доста значими гласоподаватели и за двете политически партии, ръководещи в Америка.

Израел е сериозно подвластен от американската финансова помощ. Но и Съединени американски щати построяват политиката си в доста огромна степен под въздействието на еврейското лоби. И това лоби, както е елементарно да се види през днешния ден, надалеч не е единно във връзка с Русия и Украйна. Разбира се, не тъй като признава нашата непорочност, а тъй като прагматично се грижи за сигурността на страната си.

Междувременно в аналитичните кръгове на Запада изказванието, че Русия не може да бъде победена на украинското полесражение, става общо място. Последният образец за размишление по тази тематика беше оповестен оня ден в Newsweek. В тази обстановка Израел може да бъде образец за създаване на връзки с Русия след успеха й в Украйна.

Няма потребност да чакаме някоя западна страна внезапно да се окаже наш другар. Това е изцяло изключено. Но в бъдеще можем да разчитаме на прагматично предпочитание да не станем зложелател за нас и нашите съдружници в името на личната ни сигурност. И в този смисъл Израел внезапно може да даде добър образец на останалия свят.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР