Израел определи крайен срок за започване на наземната операция в

...
Израел определи крайен срок за започване на наземната операция в
Коментари Харесай

Ганц: Ако заложниците не бъдат освободени до Рамадана, започва наземна офанзива в Рафах

Израел дефинира крайен период за започване на наземната интервенция в град Рафах в южната част на Ивицата Газа, съобщи БНР.
Бени Ганц, който е член на израелския военновременен кабинет, предизвести, че в случай че ислямисткото придвижване " Хамас " не освободи до 10 март всички заложници, държани в Газа, офанзивата в града ще стартира.

Това е първият път, в който Израел оповестява по кое време войските му може да влязат в пренаселения южен град. В интернационален проект от ден на ден се усилват апелите към Израел да се въздържа от щурмуване на Рафах, където към 1,5 милиона палестинци са намерили леговище от боевете в анклава.
Израел обаче акцентира, че отводът от интервенция в Рафах би означавал да загуби войната против терористите от " Хамас ".

" Светът би трябвало да знае и водачите на " Хамас " би трябвало да знаят - в случай че до Рамадана нашите заложници не са вкъщи, боевете ще продължат на всички места, в това число региона на Рафах ", сподели някогашният министър на защитата Ганц.

През тази година свещеният за исляма месец стартира на 10 март.

Ганц уточни още, че Израел ще работи по " съгласуван метод, улеснявайки евакуацията на хора в разговор с американските и египетските си сътрудници, с цел да се сведат до най-малко цивилните жертви ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР