Израел няма да получи истинска сигурност, докато няма път към

...
Израел няма да получи истинска сигурност, докато няма път към
Коментари Харесай

Блинкен разгневи Израел: Няма да има сигурност без Палестинска държава

" Израел няма да получи същинска сигурност, до момента в който няма път към основаването на палестинска страна ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на срещата на Световния стопански конгрес в швейцарския курорт Давос, предадоха международните организации.

" Това, което е належащо за разрешаване на обстановката, е палестинска страна с държавна конструкция, която дава на хората това, което желаят, и работи с Израел, с цел да бъде ефикасна. Страданието разрушава сърцето ми. Ако Израел бъде привързан към Близкия изток, районът може да се сплоти, с цел да изключи Иран и неговите съдружници като йеменските хути ", акцентира Блинкен, представен от АП.

Той съобщи, че това, което сега е друго, е методът на водачите на арабския и мюсюлманския свят по отношение на консолидираното на Израел в района. Блинкен добави, че усеща " необикновен блян към бързане ", тъй като " сега в доста връзки се намираме в разгара на една човешка покруса в Близкия изток - както за израелците, по този начин и за палестинците ", предаде Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар на Съединени американски щати означи, че Вашингтон в никакъв случай не е бил изправен пред повече предизвикателства - от войните в Украйна и Газа до въпроса за Тайван. Блинкен изрази подозрения във опцията за прекратяване на огъня в Украйна, като уточни, че близо две години след началото на нашествието си Русия не е посочила никаква податливост да договаря добросъвестно, отбеляза Франс прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР