Израел може да се съгласи на уреждане на конфликта в

...
Израел може да се съгласи на уреждане на конфликта в
Коментари Харесай

Израелският президент постави условие за признаването Палестинската държава

Израел може да се съгласи на споразумяване на спора в линията Газа посредством основаването на палестинска страна, единствено в случай че получи гаранции за личната си сигурност.

Това съобщи израелският президент Ицхак Херцог на Мюнхенската конференция по сигурността.

" Не може да бъде реализирано решение за две страни, в случай че не се оправим с най-дълбокия, най-основен въпрос на израелците : по какъв начин се подсигурява сигурността за мен , моето семейство и моята нация ", акцентира Херцог.

По-рано израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изрази угриженост, че Вашингтон разисква опцията за признание на палестинска страна.

Порталът Axios заяви, че във Вашингтон в този момент считат, че признаването на Палестинска страна може да бъде първата, а не последната стъпка в договарянията за разрешаване на израелско-палестинския спор.

Също по този начин стана известно, че Блинкън е изискал от чиновници на Държавния департамент да разработят разновидности за признание на палестинска страна от страна на Съединени американски щати и интернационалната общественост след края на сегашния спор.
 Спор и напън за признаването на страната Палестина
Спор и напън за признаването на страната Палестина

Джо Байдън поддържа решението за двете страни

Вестник " Вашингтон пост ", базирайки се на неназовани американски и арабски дипломати, написа, че Съединените щати, палестинските представители, Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Египет и Йордания работят по проект за дълготраен мир сред израелци и палестинци, който включва явен график за основаването на Палестинска страна.

Кабинетът на Нетаняху съобщи след появяването на информацията, че сега - до момента в който Хамас не бъде надвит - управляващите на страната не одобряват полемики за основаването на Палестинска страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР