Израел има право да се защитава след опустошителната терористична атака,

...
Израел има право да се защитава след опустошителната терористична атака,
Коментари Харесай

Мицотакис пред Politico: Израел има право да се защитава, но пропорционалността има значение

Израел има право да се пази след опустошителната терористична офанзива, подхваната от Хамас на 7 октомври, само че равнището на настъпателност на неговия боен отговор би трябвало да бъде съразмерно, сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис във връзка продължаващата война в Близкия Изток.

„ Въпреки че признаваме, че Израел има правото да се пази, в действителност има значение по какъв начин го прави, и то от огромно значение “, сподели Мицотакис пред подкаста Power Play на

„ Тъй като Израел продължава с тази доста, доста нападателна военна акция, да, ще има възходяща угриженост по отношение на пропорционалността на израелския отговор “, продължи Мицотакис.

„ Говоря като другар на Израел “, добави Мицотакис. „ И мисля, че от време на време приятелите би трябвало да приказват тежки истини на другари. “

Повече от 1,5 милиона души - или към 70% от популацията на Газа - са напуснали домовете си и почти 1,2 милиарда $ са нужни, с цел да се отговори на рецесията в палестинските региони.

Повече от 1400 души са починали в Израел от началото на войната, множеството от тях цивилни, убити от бойци на Хамас по време на тяхното навлизане. Израел твърди, че 32 негови бойци са били убити в Газа от началото на наземната атака, а палестинските екстремисти не престават да обстрелват Израел с ракети всекидневно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР