Израел и палестинското движение ХАМАС може да обявят постигането на

...
Израел и палестинското движение ХАМАС може да обявят постигането на
Коментари Харесай

Израел и Хамас на крачка от постигане на сделка за освобождаване на заложници

Израел и палестинското придвижване ХАМАС може да разгласят постигането на съглашение за освобождение на заложниците в идващите два-три дни, оповестява американският ефирен канал ABC News, като се базира на почитан чиновник на еврейската страна, предава " Фокус ".

По думите му страните са " постигнали прогрес " в договарянията за заложниците, арестувани в Ивицата Газа. Пробив може да се случи " в границите на идващите 48-72 часа “, разясни източникът.

По-рано членът на Политбюро на ХАМАС Халил ал-Хая съобщи, че палестинското придвижване е готово да освободи 100 заложници, лист на които Израел му даде, при изискване на помирение, належащо за установяване местонахождението на 50 от тях.

Броят на заложниците в Ивицата Газа, съгласно израелската войска, е минимум 242. Те са в плен не са на ХАМАС, само че и на други радикални групировки, в това число " Ислямски джихад “. Преговорите за освобождението се водят с посредничеството на Катар, както и с помощта и на Египет. Белият дом удостовери, че Съединени американски щати също вземат участие в процеса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР