Израел е в състояние на война, а не в операция,

...
Израел е в състояние на война, а не в операция,
Коментари Харесай

Нетаняху: Това не е специална операция, Израел е във война

" Израел е в положение на война, а не в интервенция ", съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху в първото си послание към нацията от началото на ракетните офанзиви от линията Газа, предаде  The Times of Israel .

" Ние сме в положение на войан. Това не е интервенция <...>, а война ", акцентира Нетаняху.

Той осведоми, че е свикал ръководителите на организациите за сигурност и е наредил да се прочистят обитаемоте региони от екстремисти, които са проникнали от линията Газа, а също по този начин е наредил необятна готовност на запасите.

" Врагът ще заплати цена, която в никакъв случай не е знаел “, акцентира министър председателят.

Рано сутринта от линията Газа са изстреляни стотици ракети по Израел. Според известия в медиите минимум шестима души са починали и повече от триста са ранени. Има също известия за навлизане на екстремисти в граничните региони - полицията пресмята, че има минимум 60 дейни бойци на 14 места в страната.

Военното крило на " Хамас " твърди, че е почнало интервенция против Израел, наречена Бурята Ал-Акса, изстрелвайки пет хиляди ракети от анклава. Освен това, съгласно представител на придвижването, минимум 35 израелски бойци и заселници са били хванати.

Израелските отбранителни сили оповестиха началото на антитерористичната интервенция " Железни мечове ". Десетки израелски бойни самолети удариха цели на " Хамас " в линията Газа.

Говорител на отбранителните сили на Израел съобщи, че от 6:30 часа (съвпада с българското) тази заран (7 октомври) " Хамас " е изстреляла над 2000 ракети към Израел.

" Терористите влязоха на територията на страната Израел и към момента са на територията на страната. Боевете не престават и екстремистите участват на голям брой места ", добавя представителят.

Израелските отбранителни сили са съсредоточени върху боевете в общности към обвивката на Газа. Успоредно с това се организира широкомащабно приканване на аварийни сили.

Здравното министерство на Израел разпореди на лечебните заведения в южния район да задействат протоколите си за незабавни случаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР