Израел е отхвърлил искането на Украйна в понеделник за провеждане

...
Израел е отхвърлил искането на Украйна в понеделник за провеждане
Коментари Харесай

Аарец: Израел отхвърлил искането на украинския министър на отбраната за разговор

Израел е отхвърлил настояването на Украйна в понеделник за осъществяване на телефонен диалог сред министъра на защитата Бени Ганц и сътрудника му в Киев Олексий Резников, разкри " Аарец ".

Вестникът се базира на източник, поискал анонимност.

Украински публични лица обявиха, че Израел е отменил договореностите за диалог, който е инициирал преди няколко дни. В понеделник сутринта Русия упрекна Израел , че възнамерява да доставя оръжия на Украйна, и предизвести, че сходна стъпка ще навреди на връзките сред Ерусалим и Кремъл.

Усилията за съгласуваност сред Ерусалим и Киев започнаха преди седмици. Членове на близкото обграждане на Ганц обявиха, че те са значими за министъра на защитата и че той има намерение да беседва с Резников до няколко дни. Официални лица в Украйна показаха вяра , че в планувания диалог ще бъде прегледана опцията за военно съдействие.
 Украйна е подготвена да прекъсне дипломатически връзки с Иран
Украйна е подготвена да прекъсне дипломатически връзки с Иран

Киев е ядосан от доставките на ирански дронове за Русия

Ганц и Резников разговаряха за финален път през месец април. Украински източник заяви на " Аарец ", че в началото следващият диалог е бил плануван за 24 август, Денят на независимостта на Украйна, и от този момент е бил отлаган пет пъти.

Източникът акцентира, че диалогът, плануван за понеделник, е бил иницииран от Израел, който го е отменил часове преди избрания час.

Израелски публични лица отхвърлиха изказванието.

В свое изказване кабинетът на министъра на защитата съобщи, че по принцип не разяснява графика на Ганц. Нейният сътрудник в Киев съобщи, че не знае за диалог, плануван за понеделник или за различен ден.
 Русия предизвести Израел да не изпраща оръжия на Украйна
Русия предизвести Израел да не изпраща оръжия на Украйна

За Медведев това би бил " доста необмислен ход "

В понеделник сутринта Дмитрий Медведев, някогашният съветски президент, който в този момент е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия и е считан за непосредствен до президента Владимир Путин, предизвести, че в случай че Израел достави оръжия на Украйна , това ще " унищожи политическите връзки сред двете страни ".

Израелски чиновник съобщи пред " Аарец ", че опасността на Медведев е била провокирана от изявлението на министъра по въпросите на диаспората Нахман Шай в неделя в поддръжка на израелските военни доставки за Украйна .

This morning it was reported that Iran is transferring ballistic missiles to Russia. There is no longer any doubt where Israel should stand in this bloody conflict. The time has come for Ukraine to receive military aid as well, just as the USA and NATO countries provide.
— נחמן שי- Nachman Shai (@DrNachmanShai)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР