Израел е използвал бял фосфор в продължаващите си военни операции

...
Израел е използвал бял фосфор в продължаващите си военни операции
Коментари Харесай

Израел използва бял фосфор в Газа, Ливан, застрашавайки цивилни: HRW

Израел е употребявал бял фосфор в продължаващите си военни интервенции в Газа и Ливан, излагайки цивилните на сериозен риск, съобщи Human Rights Watch след разбор на видео на спора.

Human Rights Watch съобщи, че е ревизирал фрагменти, снимани в Ливан и Газа надлежно във вторник и сряда, показващи голям брой използва на артилерийски изстрелян бял фосфор над пристанището на град Газа и две селски места по границата сред Израел и Ливан.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Искам да видя тялото му “: Непалските сънища се трансформират в израелски призрачен сън СЗО предизвестява, че лечебните заведения в обсадената Ивица Газа са в „ преломна точка' Погледът: Кои медии бъркат за Израел и Палестина Съединени американски щати би трябвало да са подготвени за едновременни войни с Китай, Русия: Комисията завършек на списъка

Human Rights Watch също интервюира двама души, които описаха нахлуване в Газа, сподели правозащитната група.

HRW съобщи, че потреблението на бял фосфор в гъсто обитаеми региони нарушава задължението на Израел според интернационалното право да вземе всички вероятни защитни ограничения, с цел да избегне пострадване на цивилни.

„ Всеки път, когато бял фосфор се употребява в пренаселени цивилни зони, това съставлява висок риск от мъчителни изгаряния и премеждия през целия живот “, сподели Лама Факих, шеф на HRW за Близкия изток и Северна Африка, в изказване в сряда. < /p>

„ Белият фосфор е нелегално разхвърлян при експлоадиране в обитаеми градски региони, където може да изгори къщи и да аргументи големи вреди на цивилни. “

Израел би трябвало да забрани всяка приложимост на муниции с бял фосфор „ въздушен удар “ в обитаемоте региони без изключение, сподели правозащитната група, отбелязвайки съществуването на несмъртоносни други възможности.

Белият фосфор, който може да аргументи изгаряния в костите, водещи до гибел или пострадвания за цялостен живот, може да се употребява за основаване на димни пердета, маркиране на цели и изгаряне на противников цели.

Докато използването на веществото във военни зони не е изцяло неразрешена според интернационалното право, използването наоколо до цивилни е неразрешена според Конвенцията на Организация на обединените нации за стандартните оръжия, по която Израел не е страна.

Министерството на защитата на Израел не отговори незабавно на настояването на Al Jazeera за коментар.

Но израелската войска беше представена от осведомителната организация Ройтерс като съобщи, че „ сега не е осведомена с потреблението на оръжия, съдържащи бял фосфор в Газа “.

Длъжностни лица не предоставиха коментар по отношение на хипотетичната приложимост на химикала в Ливан, сподели Ройтерс.

Израел употребява всеобщо бял фосфор по време на бомбардировките си над Газа през 2009 година, което провокира необятно наказание.

През 2013 година израелската войска съобщи, че към този момент няма да употребява бял фосфор в обитаеми места, с изключение на при изключителни условия, след петиция до Върховния съд на Израел.

Израел даде обещание да изкорени Хамас от Газа след най-смъртоносната офанзива на въоръжената група в страната от десетилетия през уикенда.

Израелските въздушни удари против Газа са умъртвили повече от 1500 палестинци и са ранили повече от 6600 други, съгласно публични лица в анклава.

Повече от 1300 души бяха убити и 3000 ранени при многостранната офанзива на Хамас против южните израелски градове в събота, съгласно израелски публични лица.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР