Изпреварва ли уличното правосъдие прокуратурата и каква е връзката между

...
Изпреварва ли уличното правосъдие прокуратурата и каква е връзката между
Коментари Харесай

Адв. Людмил Рангелов: Случаят с Нотариуса е катастрофа за съдебната система

Изпреварва ли уличното правораздаване прокуратурата и каква е връзката сред магистрати и нарушители? Темата разясниха правният специалист в Института за пазарна стопанска система Иван Брегов и юрист Людмил Рангелов в NOVA NEWS.

" Дефиницията за " правдивост “ допуска страната да е единственият орган, който може да въздава тази правдивост посредством съда. Това, което се случва, е гнет и липса на държавна власт “, сподели Брегов.

Той е на мнение, че думите на Борислав Сарафов, че " от време на време уличната правдивост е по-бърза и ни изпреварва “ звучат неуместно. " Проверка в Софийската районна прокуратура би трябвало да се прави регулярно “, уточни той.

Рангелов сподели още, че познава Мартин Божанов – Нотариуса незадълбочено, защото преди време е защитавал нотариус Крашевски по първото дело против него. " Божанов се въртеше в адвокатската фирма, не знаех името му “, сподели той.

Адвокатът уточни, че е научил името на Мартин Божанов, откакто бил хванат за кражбата на въпросното първо дело от адвокатска стая на Върховния касационен съд. " Явно Нотариуса се е развивал дълго и необезпокоявано, с цел да стигне от малък лъжец, който се занимава с коли, до извършите на крупни имотни измами “, добави Рангелов.

Той разяснява и думите на съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов, че разполага със лист с имена на магистратите с карти от " SS клуб ", свързван с Мартин Божанов – Нотариуса. Той сподели, че " явно това е мястото, в което са се вършели сделки “.

" Не съм склонен, че прокурорите и съдиите могат да вървят където си желаят “, сподели юристът. По негови думи органите на Министерство на вътрешните работи е трябвало да схванат какво се случва още преди време. " Ако е правилно, че там е имало полицейски патрул, би трябвало да се знае и кои хора влизат вътре “, добави Рангелов. Той уточни, че казусът с Нотариуса е " злополука за правосъдната система “.

Адвокатът е на мнение, че " най-вероятно съответни съдии, прокурори и юристи няма да бъдат разследвани към контактите си с Нотариуса “.

Брегов добави, че " огромната вреда, която носи проблема с Нотариуса, е че се хвърля сянка върху работата на редовите съдии и прокурори, които съзнателно работят “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР