Изправят пред съда перачи на пари, укрили 1 млн. лева

...
Изправят пред съда перачи на пари, укрили 1 млн. лева
Коментари Харесай

Изправят пред съда перачи на пари, укрили 1 млн. лева данъци

Изправят пред съда перачи на пари, укрили 1 млн. лв. налози.

Срещу 42-годишния Т.Т., 38-годишния М.М. и 38-годишната С.Т. е повдигнато обвиняване за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в размер на 1 000 000 лв., както и за пране на пари.

На 1 март тази година е извършена профилирана интервенция за осъществени данъчни закононарушения и пране на пари на територията на градовете Пловдив, София, Разград и Велико Търново. При претърсвания на огромен брой офиси и жилища са открити общо към 600 000 лв. в друга валута, както и документи, свързани с незаконната активност. Първоначално по случая са арестувани девет лица, а на трима от тях са повдигнати въпросните обвинявания.

До момента е открито, че от март 2017 година до 1 март 2019 година посредством седем търговски сдружения, регистрирани в България, са били осъществени парични преводи за общо 5 000 000 лв. към търговски сдружения в Полша и Италия. Управителите на българските сдружения, които са били подставени лица с невисок обществен и финансов статус, са поръчвали от там стока (козметика, перилни препарати и др.). Пратките официално дошли на името на тези компании, а в реалност стоките получавало друго комерсиално сдружение у нас с шефове Т.Т. и С.Т. Стоката била популяризирана от Т.Т., като парите от продажбите не били декларирани и по този метод е избегнато заплащането на данъчни отговорности в размер на към 1 000 000 лв..

Съучастник при изпращане на парите от България към комерсиалните сдружения в чужбина е бил М.М., който ги е предоставял на шефовете на седемте компании у нас, а те от своя страна са ги изпращали по банков път към компаниите в Полша и Италия.

Днес Окръжната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените Т.Т. и М.М. Спрямо С.Т. е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 10 000 лв..

Разследването по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР