Изправи се България ще участваме самостоятелно в парламентарните избори, подкрепени

...
Изправи се България ще участваме самостоятелно в парламентарните избори, подкрепени
Коментари Харесай

Партията на Мая Манолова ще се яви самостоятелно на изборите

" Изправи се България " ще участваме независимо в парламентарните избори, подкрепени и с присъединени към нас цивилен организации и обособени персони с идея, тъй като сме уверени, че политика се прави не с планове, а с дела. Това разгласи пред публицисти ръководителят на партията Мая Манолова след внасянето в Централната изборна комисия (ЦИК) на документи за регистрация на групировката за присъединяване в предварителния избор на 2 октомври т.г.

Тя осведоми, че са внесли 4500 подписа, което е с 2000 повече от нужния брой и документите им са били признати без всевъзможни забележки, предава Българска телеграфна агенция.

" Хората се отвратиха от безпринципни обединения на уреждачи, от обединения за власт и за пари, и е време за същинска обществена опция, за лява партия, която да стои зад ползите на работещите хора, на уязвимите групи, на пенсионерите, на хората с увреждания, на земеделските производители, на самотните родители, на дамите ", съобщи Мая Манолова.

От " Изправи се България " си слагат няколко огромни задания за идните избори - първата е огромна трудова промяна и безапелационно повишение на приходите на работещите българи. Манолова означи, че си слагат за цел да изтрият линията на беднотия. " Ще желаеме абсолютно и изрично повишение на приходите - не такова, което да гони инфлацията, а такова, което да обезпечи издръжката на живот, а тя за работещите семейства е 1260 лв. на работещ човек ", съобщи тя.

Сред другите цели, които уточни Манолова, са понижаване с 1 лев на цената на бензина и на дизела до 2,50 лв. и преустановяване на спекулата, заледяване на битовите сметки на енергийно бедните, като повишението на няколко пъти на парното, водата, тока, природния газ да бъде на 100 % обезщетено от страната, таван на цените на главните хранителни артикули, с цел да могат хората да преживеят есента и зимата, и безапелационна борба против монополите.

Мая Манолова не сподели къде ще води листа за парламентарните избори. Тя уточни, че е рано да се приказва за листи, още повече че чакат към тях да се причислят доста цивилен организации и да има огромна гражданска квота.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР