Изправени сме за пореден път през абсолютен саботаж на прокуратурата

...
Изправени сме за пореден път през абсолютен саботаж на прокуратурата
Коментари Харесай

Петков: Това е абсолютен саботаж, в България независима прокуратура няма

" Изправени сме за следващ път през безспорен бойкот на прокуратурата на република България под управлението на господин Гешев ". С тези думи министър председателят Кирил Петков стартира среднощния ексклузивен брифинг, който свика с вътрешния министър Бойко Рашков във връзка конференцията на прокуратурата, дадена по-рано довечера.

" От изказването на прокуратурата чухме, че се укриват документи за искане за покачване на обвинявания, с които елементарно можем да се снабдим. Прикриват се и се пренебрегват сведения, получени от изнудваното лице, единствено и единствено да не се извърши следствие по закон. Сведения, които са всеобщоизвестни и към този момент са притежание и на Европейската прокуратура. Отричат се законови пълномощия на проверяващите органи и се спъва активността на всеки, който се пробва да работи против корупцията в страната ни ", съобщи Кирил Петков.

" В България самостоятелна прокуратура няма. Прокуратурата за следващ път се държи като юрист, когато става въпрос за хора, упрекнати в корупция ", сподели още министър председателят.
" Прокуратурата прави заключения за произвеждане, по което не е имало време да се съберат доказателства, тъй като е провеждана инспекция. Тя има за цел да се съберат вероятно задоволителни данни, с цел да се образува или да не се образува досъдебно произвеждане ", разгласи на брифинга Бойко Рашков. Той удостовери, че в границите на тази инспекция са събрани сведения и от Васил Божков, като посочи, че тези сведения не са събрани по реда на Наказателно-процесуален кодекс, по тази причина и никой не твърди, че те имат процесуалното качество на показания на очевидец.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР