Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на екстремизма не

...
Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на екстремизма не
Коментари Харесай

Президентът връчи отличия за борба с екстремизма

" Изправени сме пред предизвикването да се противопоставим на екстремизма освен като общества, само че и като персони и можем да реализираме триумф единствено в случай че отстояваме своите полезности и отдаваме респект към хората, които са преoдолели страха си и са се опълчили против насилието " - това съобщи президентът Румен Радев на интернационален конгрес в Ню Йорк под патронажа на ЮНЕСКО, на който беше показана " Глобалната коалиция за вяра " . Румен Радев е отпред на българската делегация, която взе участие в 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

 От Ню Йорк президентът моли съветниците към Борисов да четат повече
От Ню Йорк президентът моли съветниците към Борисов да четат повече

Национална сигурност не се гради всеки ден със промяна на позициите

" Глобалната коалиция за вяра " всяка година дава оценки на хора, които са рискували живота си в битката с екстремизма или са направили дейности в отбрана на културното завещание и построяването на мостове сред културите.

" Краят на студената война породи вяра за основаването на сигурен и проспериращ свят, само че през днешния ден сме изправени пред от ден на ден провокации, които заплашват мира и стабилността ", акцентира в изявлението си Румен Радев. Държавният глава прикани в никакъв случай да не се не помни образецът на хората, които имат убедеността, куража и силата да се борят за по-доброто бъдеще на човечеството .

 Десислава Атанасова: Думите на президента, не би трябвало да се сблъскват с обстоятелства
Десислава Атанасова: Думите на президента, не би трябвало да се сблъскват с обстоятелства

Комисията, която изследва договорката за самолети, ще ревизира обстоятелствата

Българският президент отличи полковник Матю Богданос за приноса му в изобличаването на връзката сред трафика на културни полезности и финансирането на тероризма. Държаният ни глава връчи отличие и на лейтенант Кохар Салех за приноса ѝ в битката с Ислямска страна.

На среща с водещите еврейски организации от Съединени американски щати по-рано през днешния ден, президентът прикани за увеличение на вложенията от Съединени американски щати и Израел в България като подчертава на региона на осведомителните технологии. Държавният глава съобщи, че по-скорошното отпадане на визите за българските жители, които пътуват и работят в Съединени американски щати, ще даде нов подтик на двустранното икономическо съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР