Изправени сме пред предизвикателствата финансова криза, инфлация и политическа безпътица,

...
Изправени сме пред предизвикателствата финансова криза, инфлация и политическа безпътица,
Коментари Харесай

Фандъкова пред КТ Подкрепа: Изправени сме пред финансова криза, инфлация и политическа безпътица

Изправени сме пред провокациите финансова рецесия, инфлация и политическа обърканост, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова пред делегатите на единайсетия конгрес на КТ „ Подкрепа “. Форумът се организира в НДК. Конгресът съответствува с 34-годишнината от основаването на синдиката и е под мотото „ С " Подкрепа “ в бъдещето! “, предава Българска телеграфна агенция.

Поколението, чийто трудов път съответства с тези повече от 30 години на " Подкрепа ", е знак на поддръжка на дейните, работещи хора и на вярата, че дружно ще реализираме повече, сподели Фандъкова. През последните 14 години, в които съм кмет на София, дружно с вас и с другите обществени сътрудници променяме града – мъчно, само че стабилно и несъмнено, добави тя. По думите й през тези години междинната работна заплата в София е увеличена " в пъти ", само че през последната година и половина инфлацията е почнала " да изяжда " постигнатия растеж.

Най-добрата инвестиция е в хората и в подготовката им, сподели още Фандъкова. В съвсем всички области липсват готови фрагменти, липсват въобще хора, добави тя.

Добрата инвестиция е и в грижата за хората, хонорари, здравни грижи и условия на труд, тъй като хората са най-ценни във всяка сфера. Хората се нуждаят от сигурност и непоклатимост, с цел да са ефикасни, уточни още тя. Фандъкова изброи сферите, в които са нараснали заплатите на работещите – превоз, обучение, опазване на здравето, просвета и обществени действия.

Столична община отдели 170 млн.лв. от бюджета си за превоза, като преди два дни е контрактувано ново нарастване на заплатите за работещите в областта на превоза, напомни тя. В сферата на образованието е преодолян дефицитът на учители, сподели още Фандъкова и уточни, че 30 % от учителите са в млада възраст.

Фандъкова изрази упованието си, че страната ще резервира политиката си на увеличението на заплатите в бранша. В бранша на културата и на обществената сфера са подписани браншови групови трудови контракти, само че възнагражденията в региона на обществените действия не дават отговор на труда и натовареността на заетите.

В региона на енергетиката е признат механизъм за автоматизирано нарастване на възнагражденията, добави Фандъкова.

Президентът Румен Радев, служебният министър председател Гълъб Донев, почетният президент на „ Подкрепа “ Константин Тренчев също поздравиха делегатите на конгреса.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР