Изправени сме пред един вот на недоверие на настоящото правителство.

...
Изправени сме пред един вот на недоверие на настоящото правителство.
Коментари Харесай

Минчев: В историята няма минал вот на недоверие, но сега може да има пробив

" Изправени сме пред един избор на съмнение на актуалното държавно управление. В историята знаем, че нито един избор на съмнение до момента не е бил сполучлив ". Това съобщи някогашният ръководител на Народното събрание и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната " Никола Минчев от трибуната на Народното събрание. Той акцентира, че в случай че се съди по предварителните поръчки на политическите водачи, то в този момент може да има пробив.

Минчев направи и преглед на протичащото се в последните бурни политически седмици.

" Е, да помислим за ситуацията, в която преглеждаме сегашния избор на съмнение. Какво можем да реализираме с политическата неустойчивост, която неизбежно бихме провокирали, в случай че вотът бъде сполучлив? Да помислим добре ли е да хвърлим страната си в политическа рецесия в миг, в който на територията на нашия континент се води война? Полезно ли е за страната да я хвърлим в следващи предварителни парламентарни избори със подозрителен капацитет и да произведат ясно болшинство? А ще бъде ли отговорно да оставим страната без работещ парламент? ", сподели той.

Минчев бе безапелационен, че в случай че не се подхващат промени, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, то може да се стигне до блокиране на милиарди евро.

Той разяснява и импортирания план на решение на ГЕРБ-СДС за вота на съмнение, както и изявлението минути преди този момент в Народното събрание на депутата Кирил Ананиев, че финансовата политика на кабинета заплашва националната ни сигурност.

" Нека да помислим, в случай че се случи това, което описах, няма ли да повлияе на националната ни сигурност? Нека да помислим защо ни изпратиха българските жители в Народното събрание - да има политическа рецесия или непоклатимост и промени. Това са въпроси, на които всеки от нас би трябвало да си отговори и да ни откри отговора в себе си преди да подходи към сегашния избор на съмнение ", изясни Минчев.

Минчев разяснява и предварителното му премахване като ръководител на Народното събрание, гласувано предходната седмица.

По устав процедурата за избор на нов ръководител на Народното събрание може да започва още тази пленарна седмица, само че може и да се отсрочи, с цел да не се внася в допълнение напрежение. По устав процедурата по желание следва да се организира в 14-дневен период.

" Колеги, в случай че предходната седмица беше генералната подготовка, то тази е поправителният. През февруари 2005 година новото болшинство в тогавашното 39-то Народно заседание се гласоподава предварителното освобождение на ръководителя на Народното събрание, няколко дни по-късно, има избор на съмнение, който не минава ", сподели Минчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР